preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica

Login

 

Psihološku savjetodavnu pomoć možete pronaći u
OBITELJSKOM CENTARU KARLOVAC
https://czss-karlovac.hr/obiteljski-centar-2/
Kontakt telefoni: 
047/411-446 
099/30 68 526
e-mail
css-karlovac-oc@socskrb.hr
VOZNI RED

KADA ZVONO ZVONI

UDŽBENICI

Klikom na sliku iznad otvarit će se video "Što činiti u slučaju potresa?". Pogledajte!

Klikom na sliku iznad otvarit će se video "Što činiti u slučaju požara?". Pogledajte!

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 11. 2013.

Ukupno: 184008
Ovaj mjesec: 2225
Ovaj tjedan: 378
Danas: 137
UZ „Eugeniji"

Učenička zadruga osnovana je 2018. godine kao nastavak prijašnje učeničke zadruge koja je djelovala pri našoj školi i bavila se voćarstvom i ratarstvom.

Danas zadruga broji 80 članova, 75 učenika i voditelja i 5  podupirućih članova.

Sudjelujemo na manifestacijama u školi i mjestu kao što su Božićni i Uskrsni sajam, Jesenski festival, Plitvičke legende i Dan otvorenih vrata škole.

Zadruga se financira od prodaje svojih proizvoda i donacija. Prvu donaciju od 2.000,00 kn uplatio je gospodin Stjepan Radović, splitski poduzetnik, a iznos od 8.000,00 kn su zavrijedile učiteljice Ana Kovačević, Snježana Oštrina Panić i Daliborka Grdić.

Rad zadruge provodi se kroz sljedeće sekcije:

Uradi sam – izrada uporabnih i prigodnih ukrasnih predmeta od prirodnih materijala (Ana Kovačević, Mande Kolić, Snježana Oštrina Panić, Zvonko Turkalj)

Likovna – uređenje prostora škole i izrada predmeta od keramike (Snježana Pavlić, Maja Pestak)

Ekološka – održavanje školskog vrta i okoliša škole, edukacija o održivom razvoju i prirodnoj baštini, izrada proizvoda od ljekovitog bilja i prirodnih materijala (Jelena Požega, Jelena Salopek, Snježana Bićanić, Helena Ostrun, Gordana Kovačević, Anita Špehar, Ivan Paulić, Svetlana Sabljak, Ivana Palijan, Dinka Krizmanić, Jelka Magdić)

Medijska sekcija – aktivnosti oko školskog lista Eugenij, radijske emisije i web stranice (Andrea Lukenda, Ana Sekulić, Anita Modrušan, Vera Ljubanović Grdić, Dominik Vuković)

U PŠ Braće Pavlić u Drežnik Gradu djeluje sekcija Domaćinstvo koja se bavi uzgojem začinskog bilja, pripremanjem jednostavnijih kuharskih hrvatskih i svjetskih tradicionalnih recepata i izradom različitih ukrasnih i uporabnih predmeta (Marija Hazler)

                                           Ravnateljica: Vera Ljubanović Grdić

 

 

vijesti
Ljetni sajam
Mande Kolić / datum: 7. 7. 2021. 12:52

Učenička zadruga Eugeniji održala je Ljetni sajam poslije podijele svjedodžbi 6.7.2021. Na štandu su se pronašli proizvodi koje su učenici marljivo pripremali i izrađivali tijekom nastavne godine. Učenici i njihovi roditelji, kao i djelatnici škole imali su priliku kupiti zdrave i domaće proizvode poput soka od bazge, meda od maslačka, balzame za usne. Zatim su se na štandu našle sobne biljke, razne keramičke posude i kutijice te torbe i pernice.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu i svojom kupnjom pridonijeli radu naše zadruge. Veselimo se ponovnom susretu!

Mande Kolić


[OPŠIRNIJE]33. županijska smotra učeničkih zadruga Karlovačke županije
Mande Kolić / datum: 14. 6. 2021. 13:01

Učenička zadruga „Eugeniji“ OŠ E. Kvaternika Rakovica sudjelovala je na 33. smotri učeničkih zadruga Karlovačke županije u Ogulinu 11. lipnja 2021. godine.

S proizvodom – Torbe od tkanine, koje su šivali učenici sekcije Domaćinstvo PŠ braće Pavlić Drežnik Grad, plasirali smo se na državnu smotru učeničkih zadruga. Videozapis izrade Torbe kojeg je povjerenstvo ocijenilo, snimila je i uredila voditeljica Medijske sekcije učiteljica Andrea Lukenda.

Osim proizvoda torba, UZ „Eugeniji“ predstavila je i druge proizvode koje su tijekom godine izradili vrijedni učenici sa svojim voditeljima sekcija. Sekcija Domaćinstvo sašila je osim torbi i pernice;  Ekološka skupina proizvela je balzame za usne, sok od bazge, med od maslačka te uzgojila sobne biljke; Likovna skupina izradila je keramičke posude, keramičke satove te ukrasne kutijice.

Na smotru su otišli učenici PŠ braće Pavlić David Šebalj i Antonija Vidoš s mentoricom Marijom Hazler i voditeljicom zadruge Mandom Kolić. Učenici su predstavljali proizvode zainteresiranim kupcima, prodavali te pisali račune. Kratko su posjetili rođendan Ivane Brlić Mažuranić gdje su ih domaćini počastili cupcakesima.

Učenici i učiteljice upoznali su ostale voditelje učeničkih zadruga te učenike, izmijenili razna iskustva i ideje. Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin odlično je organizirala Županijsku smotru učeničkih zadruga te su sudionici uživali u ugodnoj atmosferi.

 

voditeljica učeničke zadruge „Eugeniji“ Mande Kolić


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju