preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica

Login

Slikovni rezultat za code club

Klikom na sliku iznad otvarit će se video "Što činiti u slučaju potresa?". Pogledajte!

Klikom na sliku iznad otvarit će se video "Što činiti u slučaju požara?". Pogledajte!

Vremenik provjera

Školski kurikulum

Godišnji plan

UDŽBENICI

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 11. 2013.

Ukupno: 86479
Ovaj mjesec: 782
Ovaj tjedan: 278
Danas: 4
vijesti
Danas je poseban dan
Valentina Blašković / datum: 5. 8. 2018. 12:07

Danas je poseban dan za Republiku Hrvatsku! I za Rakovicu! Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Dan Općine Rakovica. Nakon višegodišnjeg progonstva 1995. godine pripadnici bojne „Eugen Kvaternik“ u Rakovici kao osloboditelji svog ognjišta. Danas sjećanje na one koji su svoj život položili za domovinu.
                                          Neka im je vječna hvala i slava!
Zahvaljujem svim učenicima koji su prisustvovali jutarnjoj svetoj misi za sve poginule i polaganju vijenca i paljenju svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima i civilima.
                                S poštovanjem,                       
                                                                 ravnateljica: Vera Ljubanović Grdić

Galerija fotografija.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje učenika 8. razreda
Valentina Blašković / datum: 6. 7. 2018. 11:21


[OPŠIRNIJE]Podjela svjedodžbi
Valentina Blašković / datum: 4. 7. 2018. 10:17

Danas je u našoj školi održana podjela svjedodžbi učenicima od 1. do 8. razreda. Osim svjedodžbi, dodijeljene su pohvalnice najuspješnijim učenicima za odličan uspjeh i uzorno vladanje. Danas smo također ispratili učenike osmog razreda, zaželjevši im sretan upis u srednju školi i uspješno daljnje školovanje.


[OPŠIRNIJE]Podjela svjedodžbi
Valentina Blašković / datum: 29. 6. 2018. 08:41

Dragi učenici,

u srijedu, 4. srpnja 2018. godine u 8:00 sati bit će podjela svjedodžbi za sve učenike, te će u tu svrhu biti organiziran prijevoz autobusima za učenike putnike.


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika za školsku godinu 2018./2019.
Valentina Blašković / datum: 28. 6. 2018. 11:31

Za popis udžbenika kliknite OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Raspored za učenike upućene na dopunski rad
Valentina Blašković / datum: 18. 6. 2018. 15:14


[OPŠIRNIJE]Croatian Makers centar izvrsnosti
Valentina Blašković / datum: 17. 6. 2018. 09:23

Budući da naša škola, pod vodstvom učiteljice informatike Valentine Blašković, koristi više tehnologija i da je na tim platformama razvila napredne edukativne programe, Institut za razvoj i inovativnost mladih - Croatian Makers odlučili su nam dodijeliti status Croatian Makers centar izvrsnosti, kojim se može pohvaliti tek 80 obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj, i samo 6 u Karlovačkoj županiji. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za individualni rad sa psihologom tijekom ljeta u Slunju
Valentina Blašković / datum: 15. 6. 2018. 14:08


[OPŠIRNIJE]Donacija STEMI hexapod robota
Valentina Blašković / datum: 7. 6. 2018. 17:24

 Kao novoosnovani Code Club u sklopu projekta Hrvatska stvara naša škola dobila je donaciju - dva STEMI hexapod robota radi provedbe radionica programiranja sa primjenom u robotici. Hvala Code Clubu Hrvatska i STEMI d.o.o. na vrijednoj nagradi!


[OPŠIRNIJE]Ukupni rezultati Croatian Makers lige
Valentina Blašković / datum: 6. 6. 2018. 17:10

I u ovoj školskoj godini sudjelovali smo u Croatian Makers ligi: natjecanju s ciljem širokog uključivanja robotike, automatike i programiranja u edukaciju osnovnoškolskog uzrasta.

Učenice osmog razreda naše škole - Nikolina Špehar, Helena Hodak, Doroteja Prebeg, Marija Gašljević, Lucija Palijan, Marija Malkoč, Nikolina Rendulić i Stela Hodak s metoricom i učiteljicom informatike Valentinom Blašković sudjelovali su u ukupno 4 fizička i online-a kola. U ukupnom poretku od 32 regije u Republici Hrvatskoj, u našoj regiji Karlovac među 16 ekipa, naša škola osvojilia je 3. mjesto!

Čestitamo našim učenicama na odličnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Pojava ospica u Hrvatskoj
Valentina Blašković / datum: 5. 6. 2018. 20:31


[OPŠIRNIJE]Škola u prirodi
Lukenda Andrea / datum: 5. 6. 2018. 14:57

                Od 21. do 25. svibnja 2018. godine učenici četvrtih razreda Područne škole braće Pavlić Drežnik Grad i matične škole boravili su u Selcu (program Škole u prirodi).

                Posjetili smo otok Krk – Vrbnik i špilju Biserujku, šetali do Crikvenice te posjetili njezin Aquarium, šetali do Selca, igrali se i zabavljali. Najdraže nam je bilo kupanje u moru za koje smo imali dovoljno hrabrosti te sportske aktivnosti (Vesela olimpijada, nogometni turnir).

                Imamo i pobjednicu talent showa, najbolju plesačicu Jelenu Brajdić, a sudjelovali smo i u reviji izbora za najbolju frizuru. Dolazili smo prvi na disco plesni podij, a zadnji odlazili.

                Hrana nam je bila odlična i veselili smo se jutarnjoj tjelovježbi na koju smo također uvijek stizali prvi.

                Želimo ići opet!!! Učenici 4. razreda

Više fotografija pogledajte u Galeriji OVDJE!

Učiteljica Jurijana Šebalj Mesić


[OPŠIRNIJE]Posjetili smo Memorijalni centar "Nikola Tesla" i Adrenalinski park "Rizvan City"
Lukenda Andrea / datum: 4. 6. 2018. 18:42

Nastavna godina se bliži kraju i što bi bilo bolje nego li da se malo podružimo izvan tako poznatih školskih zidova. U petak, 1. lipnja 2018. godine, 6.a, 7.a i 7.b otišli su u posjet Memorijalnom centru "Nikola Tesla" u Smiljan, te Adrenalinski park "Rizvan city" u Rizvanušu.

Fotografije pogledajte u Galeriji! 


[OPŠIRNIJE]Terenski seminar ŽSV-a nastavnika Geografije
Valentina Blašković / datum: 24. 5. 2018. 07:07

      Dana 19. svibnja 2018.g. u našoj školi održan je terenski seminar ŽSV-a nastavnika Geografije. U sklopu seminara nastavnici Geografije posjetili su  „Baraćeve špilje“ i „Siranu Turkalj“ u svrhu procjenjivanja mogućnosti ostvarivanja obrazovnih ishoda Geografije kroz primjer terenske nastave.

 

[OPŠIRNIJE]WEBINAR za učenike 8.razreda, članove upisnog povjerenstva, razrednike, stručne suradnike i ravnatelje osnovnih škola
Valentina Blašković / datum: 21. 5. 2018. 10:09

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i predstavnicima Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja ogranizirat će sljedeće informativne webinare:

 • 21. svibnja 2018., ponedjeljak, od 14:15 do 16:15 za ravnatelje, članove upisnih povjerenstava i razrednike osnovnih škola na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole. Pročitaj više OVDJE.
 • 23. svibnja 2018. godine, srijeda, od 14 do 15 sati za ravnatelje i stručne suradnike osnovnih škola na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole za učenike s teškoćama u razvoju. Pročitaj više OVDJE.
 • 24. svibnja 2018. godine, četvrtak, od 13 do 14:30 sati namijenjen svim učenicima koji upisuju I. razred srednje škole. Pročitaj više OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Projekt identifikacije darovitih učenika
Valentina Blašković / datum: 18. 5. 2018. 10:32

Poštovani roditelji,
ove školske godine  naša škola počinje s projektom identifikacije darovitih učenika.
Prema spoznajama psihologa najoptimalnija dob za provođenje identifikacije darovitih jest kraj trećeg razreda pa molim roditelje da daju svoju pisanu suglasnost za provođenje postupka.
Priliku za testiranje imaju svi učenici bez obzira na uspjeh koji su do sada postigli u školi jer daroviti učenici trebaju drugačiju kognitivnu stimulaciju iz razloga što drugačije neurofiziološki funkcioniraju i može se desiti da upravo zbog toga imaju lošiji uspjeh u školi.
Pošto naša škola nema stručnog suradnika psihologa, pomoć će nam pružiti najbliža OŠ Plaški koja ima kapacitete za provedbu postupka.
Svrha provedbe identifikacije darovitih jest da se kroz redovitu nastavu uvažavaju i njeguju učenikove sposobnosti i posebnosti, a isto tako Karlovačka županija  radi na projektu Centra izvrsnosti gdje će ti učenici moći zadovoljiti svoje interese.
Škola je također dužna zadovoljiti posebne interese svojih učenika.
Testovi koji će se koristiti su CPM – progresivne matrice u boji i SPM – standardne progresivne matrice.
                                         

                                          Zahvaljujem na suradnji i srdačno Vas pozdravljam
                                                 Ravnateljica Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]O B A V I J E S T
Valentina Blašković / datum: 11. 5. 2018. 14:17


[OPŠIRNIJE]Antonio Turkalj plasirao se na državno Natjecanje Sigurno u prometu
Lukenda Andrea / datum: 7. 5. 2018. 07:30

4.svibnja bio je jako uspješan dan za našu školu. Na županijskom Natjecanju Sigurno u prometu, održanom u Josipdolu, OŠ Eugen Kvaternik uspješno su predstavljali dječaci Antonio Turkalj i Robert Bićanić i djevojčice Patricia Lukić i Ivana Gašljević. Mentorica im je Marica Car-Mihalić.

Učenici su testirani u poznavanju prometnih znakova i propisa i u primjeni prometnih pravila i vještini upravljanja biciklom na poligonu. Antonio Turkalj postigao je veliki uspjeh. Plasiravši se na državno natjecanje i odvozivši najbolje poligon osvojio je čak dva pehara i dobio druge vrijedne nagrade. Uz to, naša škola je od AK Karlovac dobila bicikl. Čestitke cijeloj ekipi, a posebno Antoniu!

Državno natjecanje održava se u Rovinju, od 22. do 25. svibnja pa navijajmo svi za našeg Antonia.

 


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak
Valentina Blašković / datum: 3. 5. 2018. 11:10


[OPŠIRNIJE]Međuškolski kviz za poticanje čitanja
Valentina Blašković / datum: 30. 4. 2018. 08:43

Treću godinu za redom sudjelovali smo u Međuškolskom kvizu za poticanje čitanja, kojeg knjižničari naše regije organiziraju za učenike četvrtih razreda. Uz ekipu iz naše škole, u kvizu su sudjelovale ekipe iz OŠ Katarine Zrinski Krnjak, OŠ Slunj, OŠ Vojnić i OŠ Cetingrad. Domaćin ovogodišnjeg susreta bila je OŠ Katarine Zrinski iz Krnjaka. Našu školu predstavljale su učenice Elena Kolić, Franka Rendulić, Barbara Hodak i Sara Krizmanić.

Učenice su tijekom ožujka i travnja čitale roman Hrvoja Hitreca ''Eko Eko'' i Mire Gavrana ''Zaljubljen do ušiju'', a svoje poznavanje pročitanih djela pokazale su u petak, 27. travnja 2018. godine. Pobjednik natjecanja bila je OŠ Slunj, drugo mjesto osvojili su učenici iz OŠ Vojnić, a naše su učenice osvojile odlično treće mjesto. Nakon kviza  održana je radionica na kojoj su učenici na  kreativan način pokazali kako zamišljaju Eka i Vaze, junake romana ''Eko Eko''.

 

                                                      Maja Knežević Djak, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]ANKETA: Školski jelovnik
Lukenda Andrea / datum: 29. 4. 2018. 16:08

Provedena je anonimna anketa s učenicima od četvrtog do osmog razreda. Provedena je s ciljem nadopune školskog jelovnika s prijedlozima učenika. Sudjelovalo je njih 117.

Prije polaska u školu doručkuje 38% ispitanih učenika, a 42% ispitanih povremeno doručkuje prije polaska.  Prije dolaska u školu 20% ih uopće ne doručkuje ali većina tih učenika (87%) se hrani u školi. No, još uvijek imamo učenike  koji prvi obrok imaju tek u popodnevnim satima. U školi se hrani 90% svih ispitanih učenika.  Kao najčešći razlog zbog kojih se učenici (12% ispitanih učenika) ne hrane u školi navode:„jer ne volim puno stvari jesti“.

Među tri najdraža obroka su naveli: riblje štapiće s pomfritom, piletinu s rižom te hot dog i palačinke.

Prijedlozi za nadopunu školskog jelovnika su: pizza (38%), burek (15%), čevapi (7%). Ostali prijedlozi su: juha, jaja, voćna salata, lignje, čokolino, grašak te kiflice sa šunkom i sirom.

Ispitani učenici sa školskog jelovnika bi maknuli: grah (36 %), tjesteninu sa sirom (25%) te varivo( 16%)

Naša škola sudjeluje u projektu Shema školsko voće, gdje jednom u tjednu dobivaju voće uz obrok. Većina ispitanih ne zna za taj projekt, 62%, iako u jelovniku piše Shema školsko voće i uvijek ga rado pojedu. Također sudjelujemo u projektu Mlijeko – gdje se promovira konzumacija mlijeka kod učenika. Ministarstvo je osiguralo mlijeko samo za učenike nižih razreda ali dobivaju ga i učenici viših razreda. Njih 70% nije znalo sudjeluje li naša škola u navedenom projektu iako jednom u tjednu imaju mlijeko.

Učenici koji se i ne hrane u školskoj kuhinji uvijek mogu uzeti ponuđenu hranu pri kraju nastavnog dana.  Ovim istraživanjem spoznajemo da su učenici zadovoljni školskim jelovnikom te se nadamo da ćemo i u buduće imati zadovoljne učenike i kuharicu.

 

Učiteljica Marina Harkanovac

 


[OPŠIRNIJE]O B A V I J E S T
Valentina Blašković / datum: 25. 4. 2018. 10:01

    Podsjećam učenike i roditelje naše škole da je u ponedjeljak 30. travnja 2018. nastavni dan kao i petak 1. lipnja 2018. Iako su ti dani Godišnjim planom i programom rada naše škole planirani kao nenastavni, zbog neodržavanja nastave 5 dana zimi, nadoknadit ćemo ova 2 dana.

                                    Hvala na razumijevanju!

                                                              Ravnateljica: Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Noć knjige u školskoj knjižnici
Valentina Blašković / datum: 23. 4. 2018. 16:53

    Povodom Dana hrvatske knjige (22.travnja) i Svjetskog dana knjige  i autorskih prava (23.travnja) sedmu godinu za redom u Hrvatskoj se održava manifestacija Noć knjige, koja daje poticaj čitanju te razgovoru o statusu i važnosti knjige u današnjem društvu.

  U ponedjeljak, 23. travnja 2018.g. u našoj školskoj knjižnici u prijepodnevnim satima obilježena je Noć knjige. Program pod nazivom ''Noć knjige u Zemlji Čudesa'' bio je namijenjen mlađem uzrastu.  Knjižničarka Maja Knežević Djak pročitala je učenicima drugog razreda slikovnicu o Alisi i veselim junacima Zemlje Čudesa. Potom su učenici sudjelovali u izradi nerođendanske torte za Alisu te postali vrtlari u Kraljičinom ružičnjaku obojivši sve bijele ruže u crveno kako se Kraljica Srce ne bi naljutila. Sat su završili igranjem svima omiljenog Binga, kojeg je knjižničarka ovaj put izradila s likovima iz Zemlje Čudesa.

   Učenice 4. razreda u Noći knjige postale su libronauti te otkrile koje su njihove najdraže knjige koje bi sa sobom ponijele u svemir, ali i preporučile drugima za čitanje.

                                                 Maja Knežević Djak, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Književni susret s Ivanom Francišković Olrom
Valentina Blašković / datum: 19. 4. 2018. 16:43

      U četvrtak 19. travnja u školskom holu održan je književni susret s mladom karlovačkom književnicom za djecu Ivanom Francišković Olrom. Učenici nižih razreda naše škole sat su vremena uživali u poučnim pričama o Smotancima. Književnica ih je upoznala s Čudakom Šumekom, Verom, Pohapancom i drugim neobičnim stanovnicima Vrlingrada, zbog čega su je učenici na kraju susreta nagradili velikim pljeskom.

    Književni susret organiziran je u suradnji s Željkom Mavretićem, knjižničarom Bibliokombija GK ''Ivan Goran Kovačić''. Ivana Francišković Olrom razgledala je našu knjižnicu, pročitala i pohvalila školski časopis ''EUgenij'' te nas rastanku darovala sa slikovnicama ''Pohapanac'' i ''Čudak Šumek''.

                                                             Maja Knežević Djak, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Tour of Croatia
Lukenda Andrea / datum: 18. 4. 2018. 17:03

Danas se naša Rakovica našla na putu druge etape biciklističkog natjecanja "Tour of Croatia". Učenici, učitelji, suradnici škole, ostali mještani i turisti pozdravili su natjecatelje, ali i sve ostale koji su bili u organizaciji ovog nesvakidašnjeg događaja. Mahalo se zastavama, bodrilo iz sveg glasa.

Više fotografija pogledajte u Galeriji fotografija -> OVDJE!

 


[OPŠIRNIJE]Rad naših cvjećara
Lukenda Andrea / datum: 16. 4. 2018. 16:28

Pogledajte ove lijepe tulipane. Oni su djelo marljivih ruku naše izvannastavne aktivnosti cvjećari, čiji su voditelji učiteljica Marija Rendulić i učitelj Ivan Paulić. 

Kako lijepo!

 


[OPŠIRNIJE]Promjene u Vremeniku pisanih provjera
Valentina Blašković / datum: 16. 4. 2018. 15:20

Zbog promjene rasporeda sata, u Vremeniku pisanih provjera došlo je do promjene termina ispita. Prethodno zakazani termini ispita promjenjeni su na sljedeće (klikom na predmet otvaraju se novi termini pisanih provjera po razredima):

MATEMATIKA

INFORMATIKA

POVIJEST

PRIRODA

        KEMIJA         


[OPŠIRNIJE]Peglanje na Domaćinstvu
Valentina Blašković / datum: 12. 4. 2018. 16:04

Ovih dana učenici petih razreda pažljivo su proučavali etikete koje se nalaze na odjeći. Razgovaralo se na satovima Domaćinstva o sastavu tkanine, dozvoljenoj temperaturi pranja, sušenja u sušilici te o peglanju iste. Nakon usvojene teorije, počeli smo savladavati pravila peglanja kuhinjske krpe, jastučnice, majice s natpisom te kako ispeglati košulju. Neki učenici su sami ispeglali svoje majice. Pažljivo smo se pripremili za rad imajući na umu koje se sve opasnosti mogu dogoditi ako ne postupamo ispravno. Nekima je to bilo prvo peglanje u životu.

 Pogledajte kroz fotografije predanost pažljivom izvršavanju zadatka.

Marina Harkanovac, učiteljica engleskoj jezika

Više fotografija pogledajte klikom na na Opširnije.


[OPŠIRNIJE]Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige
Valentina Blašković / datum: 9. 4. 2018. 16:33

    I ove školske godine sudjelovali smo u  projektu za poticanje čitanja ''Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige''. Projekt se održava na nacionalnoj razini, a ciljevi projekta su čitati zajedno (u razredu, u knjižnici, u prirodi), čitati naglas (mogu čitati učenici, učitelji ili roditelji) i čitati zaboravljenu knjigu (onu knjigu koja nije na obveznom popisu lektire i koju već dugo vremena nitko nije posudio iz školske knjižnice).

     Pod mentorstvom knjižničarke Maje Knežević Djak i učiteljice Snježane Bićanić u projekt su se uključili učenici drugog razreda. Za čitanje je odabrana zbirku pjesama Zvonimira Goluba ''Čemu služe roditelji''. Jedanput tjedno učenicima drugog razreda poeziju je čitala knjižničarka, učiteljica ili sami učenici, a nakon čitanja uslijedile bi različite aktivnosti: analizirale su se pjesme, tražile rime, oslikavale pjesničke slike, pjevale uglazbljene pjesme iz zbirke… Na kraju su učenici izradili zajednički plakat na kojem su se uz učenička razmišljanja o ulozi roditelja, našli i crteži njihovih mama i tata.

     Završnica projekta održana je u Zagrebu, 28. ožujka 2018.godine u kinu Tuškanac. Budući da je ove godine naglasak bio na multimedijskom oživljavanju zaboravljenih knjiga na završnici smo naše sudjelovanje predstavili putem prezentacije kojom smo prikazali što smo sve radili tijekom godine.


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Valentina Blašković / datum: 27. 3. 2018. 12:34

U četvrtak, 29. ožujka počinju Proljetni praznici i traju do 6. travnja 2018. Redovita nastava počinje 9. travnja u 8:00 sati. Svim učenicima, njihovim roditeljima, te učiteljima i djelatnicima škole želim

Ravnateljica Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Rezultati 2. kola Croatian Makers lige
Valentina Blašković / datum: 20. 3. 2018. 19:32

U 2. kolu Croatian Makers lige u ovoj školskoj godini sudjelovalo je više od 340 škola i ustanova. Učenici naše škole osvojili su 2. mjesto u ekipnom natjecanju. U pojedinačnim rezultatima ovo su osvojena mjesta:

 • Doroteja Prebeg - 7.mjesto 
 • Helena Hodak - 7. mjesto
 • Marija Gašljević - 9. mjesto
 • Nikolina Rendulić - 10. mjesto
 • Stela Hodak- 12. mjesto 
 • Marija Malkoč - 14. mjesto 
 • Lucija Palijan - 15. mjesto 
 • Nikolina Špehar - 15. mjesto 

U natjecanju slijede nam još jedno fizičko i jedno online kolo. 

Našim učenicima čestitamo na odličnom uspjehu i želimo im puno sreće u daljnjem natjecanju!


[OPŠIRNIJE]Osnovan Code Club
Valentina Blašković / datum: 18. 3. 2018. 09:42

Slikovni rezultat za code club

U našoj školi osnovan je Code Club za učenike od 5. do 8. razreda koji je formiran pod vodstvom učiteljice informatike Valentine Blašković. Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Nastala je u Ujedinjenom Kraljevstvu jer je uočena potreba za podizanjem znanja u području rješavanja problema i kreativnog razmišljanja, a s ciljem da djeci pobudi ljubav prema programiranju. Djeca, uz pomoć, učiteljice prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađuju animacije, igre i web stranice. Misija Code Club-a je dati svakom djetetu vještine, samopouzdanje i mogućnost oblikovati svijet te im pokazati transformacijsku moć programiranja. Radionice će se održavaju jednom tjedno kroz školsku godinu, a pokrivaju projekte u Scratch-u, HTML-u & CSS-u i Python-u. 

U želji za stvaranjem platforme za Code Club Hrvatska i pokretanjem radionica prema Code Club programu u gradovima širom Hrvatske i omogućavanje svoj djeci, bez obzira na lokaciju i financijska sredstva mogućnost učenja programiranja, jedan takav Club osnovan je i unutar naše škole kako bi i naši učenici doživjeli čar programiranja.


[OPŠIRNIJE]Bogati tjedan u PŠ Drežnik Grad
Lukenda Andrea / datum: 14. 3. 2018. 19:44

U PŠ Drežnik Grad obilježen je Tjedan novca izradom prigodnog plakata!

Održano je i Kazalište sjena s igrokazom „Proljetno buđenje“.

A ni sportskih aktivnosti nije nedostajalo. Održana je utakmica stolnog tenisa malih velikana!

Više fotografija pogledajte - OVDJE!


[OPŠIRNIJE]9. natjecanje mladih Crvenog križa Slunj
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 12. 3. 2018. 12:38

Dana 10. ožujka 2018. godine u prostorijama naše škole održano je 9. natjecanje mladih Crvenog križa Slunj koje je otvorila ravnateljica naše škole gospođa Vera Ljubanović Grdić i predstavnik Općine Rakovica Mihovil Bićanić.

Natjecanje se organizira na 6 različitih radilišta u kojima svoje znanje pokazuju ekipe iz srednjih i osnovnih škola.

Ove godine na natjecanju su sudjelovale ekipe OŠ Slunj pod mentorstvom Marine Mrkonje, OŠ Cetingrad pod mentorstvom Marinka Tominca, OŠ Eugen Kvaternik pod mentorstvom Josipa Štefanca te dvije ekipe iz Srednje škole Slunj pod mentorstvom Marinka Tominca.

Uz pomoć šminkera i manekena realno su prikazane različite ozljede - ozljeda prsnog koša, otvoreni prijelomi, opekline te razne modrice, oguljotine i porezotine. Učitelji naše školi pomogli su na radilištima teoretskog dijela, a posjetio nas je i dr. Bari Šita.

Hvala svim našim natjecateljima koji svojim znanjem mogu nekome spasiti život!

Između tri ekipe u kategoriji pomlatka pobijedila je ekipa OŠ Cetingrad te u kategoriji mladih ekipa SŠ Slunj kojima želimo puno sreće na sljedećoj razini natjecanja koje će se održati između Istarske i Karlovačke županije u Ogulinu. Po završetku natjecanja svim natjecateljima su uručene pohvalnice i medalje.

Naša škola osvojila je odlično drugo mjesto. Čestitamo našim učenicima i njihovom metoru Josipu Štefancu!

 

Za više fotografija kliknite OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Vjeronaučna olimpijada
Valentina Blašković / datum: 9. 3. 2018. 15:32

Učenice Osnovne škole Eugena Kvaternika Rakovica postigle su izvrsan rezultat na vjeronučnoj olimpijadi održanoj 9. ožujka u OŠ Dr. Jure Turića u Gospiću. Naša škola osvojila je 4. mjesto u konkurenciji 22 osnovne škole iz cijele biskupije koju čine Ličko-senjska i dijelom Zadarska i Karlovačka županija. Ekipu su sačinjavale Ivona Blanuša (8.r), Lucija Pavlić (7.r), Antonija Bićanić (7.r) i Anamarija Bićanić (6.r)  uz mentoricu Antoniu Bilen.

Čestitamo im na postignutom rezultatu! 


[OPŠIRNIJE]Promjene u Vremeniku pisanih promjena
Valentina Blašković / datum: 9. 3. 2018. 10:46

Zbog nemogućnosti održavanja nastave i bolesti učiteljice, u Vremeniku pisanih provjera za nastavni predmet Matematika došlo je do promjena. Stoga su prethodno zakazani termini ispita promjenjeni na sljedeće:

 • ispit u 7. b razredu sa 14. ožujka pomaknut je na 19. ožujka
 • ispit u 7. a razredu sa 14. ožujka pomaknut je na 23. ožujka

 


[OPŠIRNIJE]Izmjena u Vremeniku pisanih provjera - Hrvatski jezik za 5.a i 5.b
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 7. 3. 2018. 09:04

 

Uslijed otkazivanja nastavnog procesa tijekom nepovoljnih vremenskih prilika došlo je do preinake u vremeniku pisanih provjera za nastavni predmet Hrvatski jezik u 5.a i 5.b razrednom odjelu. 

 


[OPŠIRNIJE]Antonio drugi, Carlo treći na županijskom natjecanju Mladi tehničari
Lukenda Andrea / datum: 6. 3. 2018. 19:11

Na županijskom natjecanju Mladi tehničari koje je održano 2.3.2018. u OŠ Švarča naši učenici su bili vrlo uspješni. Anonio Jančić , 7.A u kategoriji Obrada materijala osvojio je drugo mjesto, Carlo Ćalić, 7.B u kategoriji Strojarske konstrukcije osvojio je treće mjesto, Marija Gašljević, 8.A u kategoriji Elektronika je osvojila peto mjesto, Nikolina Špehar 8.A u kategoriji Elektrotehnika osvojila je deseto mjesto. Na županijsko natjecanje još su se plasirali Liam Videk, 5.A i Lana Mesić, 6.A, ali zbog loših vremenskih uvjeta nisu otputovali na natjecanje. Mentorica učenicima je bila Marica Car-Mihalić.

Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima!


[OPŠIRNIJE]Eugenij "pozvan" na državnu smotru LiDraNo 2018.!
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 5. 3. 2018. 18:05

Sretna vijest koju smo dugo iščekivali je stigla - naš školski list pozvan je na državnu smotru LiDraNo 2018!


[OPŠIRNIJE]Promjene u Vremeniku pisanih promjena
Valentina Blašković / datum: 5. 3. 2018. 11:13

Zbog nemogućnosti održavanja nastave protekla dva tjedna, u Vremeniku pisanih provjera došlo je do promjena. Stoga su prethodno zakazani termini ispita promjenjeni na sljedeće:

ENGLESKI JEZIK

 • 6. razred - četvrtak 8. ožujka
 • 8. razred - utorak 13. ožujka
 • 4. razred - petak 9. ožujka
 • 5.a razred - ponedjeljak 12. ožujka
 • 7.b razred - ponedjeljak 12. ožujka
 • 5.b razred - utorak 13. ožujka

POVIJEST

 • 8.a razred - petak 9. ožujka
 • 6.a razred - ponedjeljak 12. ožujka

 

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Valentina Blašković / datum: 4. 3. 2018. 11:33

Sutra, ponedjeljak 5.ožujka 2018., 
učenici 5.B razreda imaju Geografiju 2. sat.


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ GEOGRAFIJE
Valentina Blašković / datum: 1. 3. 2018. 17:08

Županijsko natjecanje osnovnih škola iz Geografije je završeno. U daljenjem tekstu donosimo Vam konačne rezultate natjecanja po razredima.

Svim natjecateljima i mentorima čestitamo na postignutom rezultatu! 

  

  


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Valentina Blašković / datum: 1. 3. 2018. 16:55


[OPŠIRNIJE]O B A V I J E S T
Valentina Blašković / datum: 28. 2. 2018. 15:23

 

Poštovani učenici, roditelji i zaposlenici, 

u četvrtak 1. ožujka 2018. NEĆE se održati nastava zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta! Nastava u Područnoj školi braće Pavlić Drežnik Grad odvijat će se prema rasporedu!


[OPŠIRNIJE]Posjet biskupa Zdenka Križića našoj školi
Lukenda Andrea / datum: 27. 2. 2018. 20:51

Dana 21. veljače u sklopu kanonske vizitacije župe Rakovica, biskup Gospićko-senjske biskupije msng. Zdenko Križić posjetio je i našu školu. U druženju s biskupom učenici, učitelji i ostali djelatnici škole osjetili su prijateljstvo i želju našeg oca biskupa da nam se približi i upozna naš školski život. Bili smo izrazito veseli i počašćeni njegovim dolaskom, osobito djeca koja su mu to pokazala pjesmama i recitacijom trećaša-prvopričesnika.

Vjeroučiteljica Antonia Bilen

Više fotografija pogledajte ovdje!


[OPŠIRNIJE]Marljivi Drežnik Grad
Lukenda Andrea / datum: 27. 2. 2018. 20:35
Marljivi roditelji PŠ Drežnik Grad revno paze na održavanje prostora oko naše škole. Posebne zahvale tati Stipi Vukoviću koji redovno i strpljivo čisti snijeg te brine za sigurnost učenika i djelatnika.
Zahvaljujući razumijevanju, suradnji i potpori roditelja, nastava u područnoj školi se odvija redovno i bez odgode. Vrijedno svake pohvale i priznanja!
 
Učiteljica Marija Hazler 
 

 

 

[OPŠIRNIJE]Obavijest
Valentina Blašković / datum: 27. 2. 2018. 12:23

U srijedu, 28. veljače 2018. NEĆE se održati nastava zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta!


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Valentina Blašković / datum: 26. 2. 2018. 19:23

Poštovani  roditelji, učenici i zaposlenici!

U kontaktu s prijevoznikom i zimskom službom koja održava naše prometnice  na kojima se odvija školski prijevoz, te sastankom sa Županom i Kriznim stožerom  Karlovačke županije koji je danas bio u Rakovici, došli smo do zaključka da se nastava sutra može održati.

Ukoliko roditelji smatraju drugačije, nisu obvezni svoju djecu slati u školu.

Dakle, nastava će se održati za učenike koji dođu.

Ukoliko dođe do novih teškoća, bit ćete obaviješteni.

S poštovanjem,                                                                                      ravnateljica:

                                                                        Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Valentina Blašković / datum: 26. 2. 2018. 11:58

Poštovani učitelji, roditelji i učenici!

Želim zahvaliti svima na razumijevanju i strpljenju koje ulažete svaki dan od kako su nas zadesile vremenske neprilike na koje ne možemo utjecati. Molim da i dalje često pratite našu mrežnu stranicu i primate upute kako biste bili informirani, a i da pomognete u informiranju ostalih putem društvenih mreža, telefona, SMS-ova. 

Stav je Škole da se nastava treba održati, ali ne ugrožavajući sigurnost učenika i zaposlenika. Zato ćete o daljnjim koracima biti izvješćeni.

U Područnoj školi Braće Pavlić u Drežnik Gradu nastava se odvija bez prekida.

S poštovanjem,                                        

                                                                            ravnateljica :

                                                                   Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Valentina Blašković / datum: 26. 2. 2018. 09:56

Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica domaćin je Županijskog natjecanja osnovnih škola Karlovačke županije iz geografije koje će se održati 1. ožujka 2018. U nastavku Vam donosimo vremenik natjecanja, te županijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja.

Svim sudionicima želimo puno uspjeha na natjecanju!

S poštovanjem,

                                                                             Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Lukenda Andrea / datum: 26. 2. 2018. 06:58

U ponedjeljak, 26. veljače 2018. NEĆE se održati nastava zbog poteškoća s grijanjem u školi!

Nastava u područnoj školi odvija se prema rasporedu!


[OPŠIRNIJE]Obavijest 8. razredu
Lukenda Andrea / datum: 26. 2. 2018. 06:50

Zbog nastalih okolnosti, pisana provjera znanja iz Njemačkog jezika 8. razreda, koja se trebala održati danas, odgađa se na 7. ožujak 2018.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Valentina Blašković / datum: 22. 2. 2018. 22:35

U petak, 23. veljače 2018. NEĆE se održati nastava zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta!


[OPŠIRNIJE]Eugenij i radijska emisija predloženi za državnu smotru LiDraNo!
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 17. 2. 2018. 08:25

Velik uspjeh našeg školskog lista i radijske emisije polučen je na županijskoj smotri LiDraNo 2018. godine u Karlovcu. Ove se godine po prvi puta ta smotra održala u dva dana, tako da su se 14. veljače predstavili literarni i novinarski radovi, školski listovi i radijske emisije koje su predložene za državnu razinu smotre.

 ​

 


[OPŠIRNIJE]Maskenbal
Lukenda Andrea / datum: 13. 2. 2018. 18:14

Danas smo obilježili dan kada možemo biti sve što poželimo! Puno boje i mašte, malo slatkiša i maskenbal je bio tu. Jedini dan u godini kada je škola puna snjegovića, zločinaca, heroja, baka, rockera, zombija, princeza, štrumfova, čarobnjaka... i svima je to potpuno normalno! 

Fotografije pogledajte u našoj Fotogaleriji - OVDJE !


[OPŠIRNIJE]POZIV NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE
Lukenda Andrea / datum: 13. 2. 2018. 14:58

POZIV NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Županijsko povjerenstvo sastalo se u petak, 9. veljače 2018.g. Članovi Povjerenstva analizirali su ispite pristigle do 7. veljače 2018.g. i utvrdili popis pozvanih učenika koji se nalazi u prilogu dopisa.

Na županijsko Natjecanje iz geografije pozvano je 63 učenika od petog do osmog razreda. Najveći broj učenika pozvan je iz petog razreda (19). Bodovni prag za tu kategoriju iznosi 50 bodova. U kategoriji šestog razreda pozvano je 15 učenika (bodovni prag 40), u kategoriji sedmog razreda 16 učenika (bodovni prag 50), a u kategoriji osmog razreda 13 učenika (bodovni prag 50). Ostvareni rezultati u šestom razredu su nešto slabiji, najveći broj natjecatelja je imao manje od 50 bodova koliko iznosi najniži prag ostvaren u ostalim razredima. Kako na natjecanju ne bi imali samo 3 učenika koji imaju 50 i više bodova, odlučili smo pozvati i učenike s rezultatima slabijim od 50 bodova.

Datum održavanja županijskog Natjecanja iz geografije je 1. ožujak 2018. godine u OŠ Eugena Kvaternika Rakovica, Rakovica. Molimo da slijedite propisana pravila natjecanja objavljena na web stranicama AZOO - a. Vremenik rada poslat ćemo naknadno školama pozvanim na županijsko natjecanje.

U priloženim dokumentima nalazi se popis povjerenstava za ispravljanje testova i tablice s pozvanim učenicima na županijsko Natjecanje.

Zahvaljujemo svim školama na sudjelovanju! 

OŠ Eugena Kvaternika Rakovica


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 6. veljače 2018.
Valentina Blašković / datum: 12. 2. 2018. 13:30

Svake godine, 6. veljače obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Učenici naše škole s učiteljicom Informatike, Valentinom Blašković obilježili su ga i ove godine. Učenici su pregledavali videouratke na temu sigurnosti na internetu iz Pet za net kurikuluma Sigurnost na internetu: Crvenkapica 1., 2. i 3. dio nakon čega su raspravljali o postavkama profila na društvenim mrežama i s kim sve komuniciraju, te poznaju li te osobe uopće. 
Učenici 5. razreda dobili su brošure "Kako zaštiti dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona" koje su nastale suradnjom HAKOM-a i MZO kako bi upoznali učenike i njihove roditelje o sigurnosti i opasnosti na internetu, pravilima ponašanja prilikom korištenja interneta, društvenih mreža ili komunikacijskih servisa, kao i u o vršnjačkom nasilju putem interneta. Potom su izradili razredni pano s temom Dan sigurnijeg interneta. 6. razreda uklopili su temu sigurnosti interneta u nastavnu jedinicu multimedije, te su osmislili radioemisiju na temu Dana sigurnijeg interneta putem koje su održali raspravu o pozitivnim i negativnim stranama Interneta. Zatim su
izrađivali razrednu povelju koja je sadržavala 10 pravila za korištenje interneta. Učenici 7. razreda igrali su edukativnu igru odgovarajući na pitanja vezana uz sigurnost, ali su i dijelili savjete za sigurno korištenje interneta. Učenici 8. razreda izrađivali su prezentaciju u Prezi-u na zadane teme: Koje su pozitivne a koje negativne strane interneta? Što JA znam o internetu, a roditelji ne znaju? Moje Internet aplikacije i Što je za mene Internet?

Evo tako su učenici naše škole obilježili Dan Sigurnijeg Interneta  te s nestrpljenjem čekamo drugu godinu gdje ćemo se s veseljem ponovno pridružiti ovom projektu!


[OPŠIRNIJE]Bookmark Exchange Project
Valentina Blašković / datum: 12. 2. 2018. 12:36

Ove školske godine prvi put sudjelovali smo u međunarodnom projektu razmjene straničnika. Riječ je o projektu kojeg svake godine u listopadu, mjesecu školskih knjižnica, organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL). Cilj projekta je razmjena straničnika između dviju škola, koje se međusobno uparuju preko glavne koordinatorice projekta Breege O'Brien. U projektu su sudjelovali učenici 5.a razreda s učiteljicom Marinom Harkanovac i knjižničarkom Majom Knežević Djak. Škola partner bila nam je Fort Garrison Elementary School iz mjesta Pikesville, SAD.

U listopadu su knjižničarka Maja i učiteljica Marina upoznali učenike s projektom te im predstavili odabranog partnera. Nakon razgovora s učenicima o tome što sve simbolizira našu zemlju i mjesto u kojem živimo, učenici su izrađivali straničnike u obliku kravate na kojima su se nalazili razni motivi: šahovnica, Plitvička jezera, rak, šišmiši, Baraćeve spilje i dr. Maštoviti straničnici tijekom Mjeseca hrvatske knjige najprije su bili izloženi u knjižnici, a početkom studenoga poslali smo ih našim partnerima u Sjedinjene Američke Države. Potom je uslijedilo čekanje, a koncem siječnja 2018.g. straničnici iz Pikesvillea konačno su stigli na adresu knjižnice. Učiteljica Marina Harkanovac upoznala je sve razrede s provedenim projektom, a s učenicima 5.a razreda istražila je zemlju partnera te saznala nešto više o njihovom mjestu, nacionalnim simbolima, najdražim sportovima i dr. Zahvaljujući ovom zanimljivom projektu učenici su saznali nešto više o svojim vršnjacima, njihovoj kulturi, običajima i državi.

                                                      Maja Knežević Djak, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Odgoda ispita
Valentina Blašković / datum: 12. 2. 2018. 11:20

Zbog odsutnosti učiteljice, ispit za učenike 7.b razreda iz predmeta Matematike, predviđen za 12. veljače, odgođen je za 14. veljače 2018.


[OPŠIRNIJE]Brošura za roditelje Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske
Valentina Blašković / datum: 7. 2. 2018. 10:02


[OPŠIRNIJE]Snježne radosti!
Lukenda Andrea / datum: 5. 2. 2018. 20:10

Učenici 3. razreda i njihova učiteljica Mirela Požega pokazali su da ih ni snijeg ne može omesti u izlasku van za vrijeme tjelesne kulture.[OPŠIRNIJE]Odgoda ispita!
Lukenda Andrea / datum: 5. 2. 2018. 12:09

Odgoda ispita iz predmeta Njemački jezik zbog odsutnosti učiteljice u siječnju:

 • 5.a razred, s 13. veljače na 16. veljače

 • 5.b razred, s 12.veljače na 15.veljače

 • 6. razred, s 9.veljače na 12.veljače


[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Valentina Blašković / datum: 2. 2. 2018. 11:01

Učenici petih razreda veselo dolaze na satove Domaćinstva. Uz razgovor i vrijedne ručice krojili smo pernice od trapera, vrećice od starih majica, ukrase za bor… Učili smo vezati kravatu, slagati odjeću i zakrpati rupicu! Ovih dana počeli smo koristiti i šivaću mašinu. Pogledajte!

Ponosna učiteljica Marina Harkanovac


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima
Valentina Blašković / datum: 30. 1. 2018. 12:22

Dana 6. veljače 2018. godine u 16 sati održat će se grupni roditeljski sastanak za sve učenike škole. Molimo vas da se odazovete u što većem broju!


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2018.
Valentina Blašković / datum: 29. 1. 2018. 13:39

      Dana 26. siječnja 2018. godine naša je škola sudjelovala na Lidranu koje se održavalo u simpatičnom mjestašcu po imenu Draganić. Našu školu sa svojim novinarskim i dramskim vještinama predstavljalo je devetero učenika, a vodile su ih dvije učiteljice; Katarina Rendulić (mentorica novinarske skupine) i Anita Hodak (mentorica dramske skupine). Društvo nam je pravila i naša ravnateljica Vera Ljubanović Grdić.

     Na Lidranu je sudjelovalo sedam škola Karlovačke županije. Učenici svih škola lijepo su ugošćeni od samoga jutra, a onda su na „daskama koje život znače“ prezentirali svoje glumačke vještine. Konkurencija je bila žestoka i nije manjkalo zabave. Ovo su bili naši predstavnici i njihovi radovi:

Dramsko – scenski izraz:

 1. Viktoria Rendulić – kazivanje poezije – Ratko Zvrko „Majka“
 2. Fran Hodak – monolog – Vjekoslav Majer „Iz dnevnika maloga Perice“
 3. Dramska skupina 6. razreda – „Ah, ta lektira“, Anita Hodak

Novinarski izraz:

 1. Lorena Žafran – intervju, „Svi smo mi rakova djeca“
 2. Fran Hodak – članak „Peci, kuhaj, šivaj, sijeci“
 3. Antonija Bićanić – intervju „Knjižnica na kotačima moj je posao“

Literarni izraz:

 1. Melissa Seferagić – „Autobiografija“

Radijska emisija BOŽIĆEVANJE, novinarka Lorena Žafran, snimateljica Katja Šimić

Školski list Eugenij, urednik Fran Hodak 

                                                                                        Lorena Žafran


[OPŠIRNIJE]Odgoda ispita
Valentina Blašković / datum: 29. 1. 2018. 13:25

Najavljeni ispit iz Engleskog jezika za 31. siječnja 2018. kod učenika 7. b razreda zbog natjecanja iz Tehničke kulture prebacuje se na petak 2. veljače 2018.


[OPŠIRNIJE]Kućne šlape
Valentina Blašković / datum: 26. 1. 2018. 12:44

Uređenjem učionica uveli smo nošenje kućnih šlapa za vrijeme boravka u prostoru škole za sve učenike škole. Naši učenici su ozbiljno shvatili važnost nošenja kućnih šlapa, te su tome dodali malo humora i kreativnosti. Sve pogledajte u fotografijama s hodnika i učionica.  


[OPŠIRNIJE]Jelovnik
Valentina Blašković / datum: 22. 1. 2018. 08:14


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje učenika 8. razreda
Valentina Blašković / datum: 17. 1. 2018. 16:29

Dana 23. siječnja 2018. godine (utorak) u 16 sati održat će se roditeljski sastanak za roditelje učenika 8. razreda na kojem će roditelji moći odlučiti o izboru najpovoljnije ponude za provedbu školske ekskurzije.


[OPŠIRNIJE]Foto - predavanje i radionica
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 17. 1. 2018. 15:59

Novinari su ugostili g. Vedrana Božičevića kako bi im pobliže dočarao fotografiranje - bitnu popratnu aktivnost novinarstva i izvještavanja. Budući foto-reporteri naše škole pozorno su pratili riječi predavača i usvojili neke od finesa u stvaranju dobrih fotografija. 


[OPŠIRNIJE]Kućni red škole
Valentina Blašković / datum: 16. 1. 2018. 12:15

Poštovani učenici, roditelji i učitelji!
U prilogu se nalazi Prijedlog Pravilnika o kućnom redu Osnovne škole Eugena Kvaternika Rakovica. Molim da na satovima razrednika razmotrite i raspravite prijedlog te svojim predsjednicima iznesete svoj stav. Oni će pak na Vijeću učenika donijeti konačan sud. Isto će učiniti učitelji na sjednici Učiteljskog vijeća i roditelji na sjednici Vijeća roditelja. Pravilnik o kućnom redu donosi Školski odbor.

S poštovanjem,

                                                               ravnateljica Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Jelovnik
Valentina Blašković / datum: 15. 1. 2018. 08:41


[OPŠIRNIJE]Rezultati 1. kola Croatian Makers lige
Valentina Blašković / datum: 12. 1. 2018. 14:53

U 1. kolu Croatian Makers lige u ovoj školskoj godini sudjelovalo je više od 500 škola i ustanova s oko 2200 sudionika. U ekipnom natjecanju uz vrlo jaku konkurenciju naše učenice osvojile su odlično 6. mjesto. U pojedinačnim rezultatima ovo su osvojena mjesta:

 • Nikolina Špehar - 15.mjesto 
 • Lucija Palijan - 19. mjesto
 • Nikolina Rendulić - 21. mjesto 
 • Stela Hodak - 21. mjesto 
 • Doroteja Prebeg - 23. mjesto 
 • Helena Hodak - 27. mjesto 
 • Marija Gašljević - 27. mjesto
 • Marija Malkoč - 30. mjesto 

U natjecanju slijede nam još dva fizička i jedno online kolo. Trenutne rezultate možete pogledati OVDJE.

Našim učenicama čestitamo na odličnom uspjehu i želimo im puno sreće u daljnjem natjecanju!


[OPŠIRNIJE]Dobitnici nagradnog natječaja "Radimo s micro:bitom"
Valentina Blašković / datum: 11. 1. 2018. 12:52

Zaklada IRIM otvorila je nagradni natječaj za sve škole koje sudjeluju u projektu ProMikro. Zadatak je bio napraviti „cool“ fotografiju ili kratki video koji pokazuje uporabu micro:bita u školi i na nastavi. Od 25 odabranih video snimki i 25 fotografija/fotogalerija koje su osvojile nagradu nalazi se i naša škola. 

Učenici naše škole se koriste micro:bitovima na satovima Informatike na raznovrsne i vrlo kreativne načine. Zanimljivo je što su napravili tako fantastične radove u manje od mjesec dana od kada su micro:bitovi stigli u ruke učenika 6. razreda. Nagrada za dobitnike je Inventors Kit – komplet dodataka za pokuse s micro:bitom. Nagradu dobiva škola kako bi mentori i učenici radili još zanimljivije projekte s micro:bitom, te se veselimo svom nagradnom kompletu.

Nagrađeni video možete pogledati na ovoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=RHoupk5WWCo


[OPŠIRNIJE]Raspored sati
Valentina Blašković / datum: 10. 1. 2018. 10:57

Dragi naši učenici,

zbog promjene učitelja Matematike došlo je do izmjene rasporeda. Klikom na odgovarajuću sliku otvara se novi rasporedi sati za razrednu odnosno predmetnu nastavu. Nastava počinje u ponedjeljak 15. siječnja po zadanom rasporedu. Ponesite svoje udžbenike i bilježnice.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima i učenicima viših razreda
Valentina Blašković / datum: 8. 1. 2018. 15:14

 

  Pošto se nastavilo  s uređenjem parketa u našoj školi za vrijeme zimskog odmora učenika, uređene su još dvije učionice.

   Slijedom toga izvješćujem roditelje i učenike da su i učenici viših razreda obvezni imati kućne šlape za boravak u prostoru škole od ponedjeljka, 15. siječnja 2018. godine.

S poštovanjem,                                                                                                                                                                                ravnateljica:

                                                                           Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Upisi u prvi razred osnove škole u školskoj godini 2018./2019 - obavijest roditeljima
Valentina Blašković / datum: 8. 1. 2018. 15:00

Temeljem članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava („Narodne novine“ br. 67/2014) Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji po službenoj dužnosti pokreće postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2018./2019. 

Cijeli dokument, zahtjev za prijevremeni upis kao i plan upisa pročitaje pod Opširnije u Priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Vera Ljubanović Grdić / datum: 22. 12. 2017. 15:00


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam u Rakovici
Lukenda Andrea / datum: 21. 12. 2017. 16:45

Danas, 21.12.2017. održan je treći uzastopni Božićni sajam u Rakovici. Veliki i mali, od naših budućih do naših bivših učenika, sudjelovali su u predstavi. Bilo je pjesme, recitacija, glume, na hrvatskom, engleskom i njemačkom. Naravno da nas ni Djed Božićnak nije zaboravio, sve mališane nagradio je malim poklončićima. Naša Općina Rakovica posebno je nagradila one najbolje učenike, koji svojim trudom, radom i vladanjem zaslužili još jednu nagradu. Na štandovima se moglo kupiti božićne ukrase, kolačiće, a i miris lavande je bio u zraku. Hrana također nije bila daleko. U tomboli su nagrade odnijeli oni najsretnije ruke. Unatoč smrznutim prstićima, možemo reći da će i ovaj sajam našim učenicima ostati dugo u sjećanju. 

Fotografije pogledajte u našoj Galeriji -> OVDJE

 


[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj "Croatian Makers Božićni izazov"
Valentina Blašković / datum: 20. 12. 2017. 20:37


[OPŠIRNIJE]Božićne lutkarske predstave petaša
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 20. 12. 2017. 12:47

Božićnu čestitku upućuju Vam i petaši koji su svojim vještim ručicama napravili lutke i kulise za Legende o Kristu koje je napisala Selma Lagerlof. 

Predstave možete pogledati na poveznicama ispod teksta. 


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Valentina Blašković / datum: 19. 12. 2017. 22:37


[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj "Radimo s micro:bitom" u projektu ProMikro
Valentina Blašković / datum: 18. 12. 2017. 19:07


[OPŠIRNIJE]Ponovljeni javni poziv....škola u prirodi
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 12. 12. 2017. 15:36

Osnovna škola Eugena Kvaternika, Rakovica ponavlja javni poziv za ponude organizacije škole u prirodi učenika četvrtih razreda u južnu Dalmaciju. Poziv je otvoren do 2. siječnja 2018. godine. Pročitajte ga klikom na Opširnije pod Priloženim datotekama.


[OPŠIRNIJE]Rezulti javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave – ekskurzije 8. razreda
Valentina Blašković / datum: 12. 12. 2017. 15:03

Obavještavamo vas o rezultatima javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (ekskurzije 8. razreda) u trajanju od četiri (4) nastavna dana. Javni poziv objavljen je 27. studenoga 2017. godine, a zaključen 6. prosinca 2017. godine. Ponude su poslale tri turističke agencije:

 • Turistička agencija „Eklata“, Osječka 11, 21000 Split
 • Turistička agencija KONTAKT TURS, Gundulićeva 3, 10000  Zagreb
 • Obrt za prijevoz i turistička agencija VALENTIĆ tours, Dr. Franje Tuđmana 17, Cetingrad 47

Povjerenstvo se složilo da sve ponude odgovaraju uvjetima javnoga poziva. Stoga su predstavnici navedenih turističkih agencija pozvani da predstave svoje ponude na roditeljskom sastanku koji će se održati poslije zimskoga odmora učenika – 23. siječnja 2018. godine u 16 sati.

 

Razrednica 8. razreda: Anita Hodak


[OPŠIRNIJE]Projekt - Sat kodiranja
Valentina Blašković / datum: 8. 12. 2017. 13:59

Ove godine se naša škola uključila u projekt Sat kodiranja (Hour of Code) koji uključuje održavanje radionica osmišljenih tako da se mogu prilagoditi svim osnovnoškolskim učenicima. U svijetu je u projekt uključeno više od 100.000 škola, od čega je prošle godine više od 180 bilo iz Hrvatske. Cilj radionice je u jednom školskom satu učenike uvesti u svijet programiranja. Radionica je nekim učenicima prva prilika za izravni susret s programiranjem i prilika da steknu novo iskustvo te možda i probude interes za navedeno područje. Projekt se ove godine održava u Tjednu informacijskih znanosti, od 4. do 10. prosinca 2017., a učenici 8. razreda naše škole uključili su se danas na satovima Informatike izrađujući Rock band u Scratch-u, igru Svemira micro:bitovima u Makecode-u i prelasku staze mBotom u mBlocku.


[OPŠIRNIJE]Došao nam je Sveti Nikola!
Lukenda Andrea / datum: 6. 12. 2017. 13:40

Danas, 6. prosinca točno u 12:00 u posjet nam je došao Sveti Nikola u pratnji anđela i krampusa. Pogledao je predstavu koju su pripremili učenici naše škole. Bio je jako sretan s onim što je vidio. Nakon predstave podijelio je dječici poklon paketiće. Svi su se dobro zabavili!

Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji - OVDJE!


[OPŠIRNIJE]Debljina je iluzija!
Valentina Blašković / datum: 5. 12. 2017. 16:31

Učenici osmoga razreda i novinarske skupine svih razreda posjetili su kazalište Mala scena i pritom odgledali predstavu „Debela“  napravljenu prema istoimenom romanu Silvije Šesto. Nakon uzbudljive predstave posjetili su Muzej iluzija te Arenu Centar. Ovaj izlet zavrijedili su učenici osmog razreda, a počastili su i naše vrijedne novinare. 


[OPŠIRNIJE]​Kreativni čitači
Valentina Blašković / datum: 4. 12. 2017. 11:59

Petaši su i ovog mjeseca pomno čitali i uživali u interpretacijama svojih lektirnih djela. Peti a razred čitao je Cankarevu zbirku pripovjedaka „Istina i ljubav“ i „Moj život“. Te su priče „strpali“ u vrećice i kao čarobnjaci iz šešira, vukli predmet po predmet pomoću kojega su prepričavali djelo.

Dok je 5.a prepričavao, 5.b se cijeli mjesec trudio osmisliti lutkarsku predstavu na temu Bajke o ribaru i ribici Aleksandra Sergejeviča Puškina. Lutke i kulise preplavile su učionicu Hrvatskoga jezika, a učenici i učiteljica zabavili su se pretvorivši učionicu u kazalište.

Ako želite pogledati video sa lutkarskom predstavom "Bajka o ribaru i ribici" kliknite na link kraj imena glumaca:

 • Katja, Stipe i Antonio R. LINK
 • Maja, David Š. i Patricija LINK
 • Leonarda, Viktoria i  Stipe LINK
 • Vanja, Ivana i Adela LINK 
 • Adela, David i Jurica LINK

Za pregledavanje fotogalerije svih radova kliknite OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje
Valentina Blašković / datum: 4. 12. 2017. 10:35

Dana 7. prosinca u 16:00 sati održat će se roditeljski sastanak za roditelje učenika 8. razreda na kojem će predstavnici Srednje škole Slunj prezentirati svoju školu. Na roditeljski sastanak pozvani su i učenici 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Stigli micro:bitovi u 6. razred!
Valentina Blašković / datum: 1. 12. 2017. 11:15

CARNet, Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih - IRIM i Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavili su veliki projekt PROMikro kojemu je cilj uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala. Mikroračunala tj. micro:bitovi stigli su danas i u našu školu i to učenicima 6. razreda koji su ih dobili na korištenje do kraja školske godine, te su se obvezali vratiti ih neoštećene. Edukaciju korištenja micro:bitovima smo započeli odmah na satovima Informatike, a učenici nastavljaju učenje i vježbanje kod kuće. Želimo im puno sreće u sastavljanju programa, izmišljanju igara i primjeni micro:bitova u svakodnevnom životu.   


[OPŠIRNIJE]„Mišica Milica – Mišje (ne)zgode u parku“
Jurijana Šebalj Mesić / datum: 30. 11. 2017. 14:04

Danas su se predstavnice Gradskog društva Crvenog križa Slunj i policajka iz PP Slunj družili s učenicama i učenicima 2. razreda kroz edukativnu radionicu prevencije trgovanja ljudima: „Mišica Milica – Mišje (ne)zgode u parku“.

Čitanjem priče, razgovorom i kroz igru učili su o ovoj ozbiljnoj temi. Razmatrali su niz opasnih situacija u kojima se mogu naći ako se susretnu s nepoznatom osobom, ali i niz postupaka kojima će se obraniti i reagirati u tom slučaju.

 


[OPŠIRNIJE]Poziv za organizaciju višednevne školske ekskurzije
Valentina Blašković / datum: 27. 11. 2017. 10:08

Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica objavljuje poziv za organizaciju višednevne školske ekskurzije učenika osmih razreda u južnu Dalmaciju. Poziv je otvoren do 6.12.2017. Pročitajte ga klikom na Opširnije pod Priloženim datotekama.


[OPŠIRNIJE]Rezultati međunarodnog online natjecanja Dabar 2017.
Valentina Blašković / datum: 24. 11. 2017. 20:01

Naša škola se ove školske godine po drugi put uključila u međunarodno online natjecanje Dabar. Odličan rezultat postignut je u kategoriji KiloDabar za učenike 5. i 6. razreda gdje je  sudjelovalo 4748 učenika. Među 20% najboljih u ovoj kategoriji je i učenica 5.b razreda Viktoria Rendulić. U kategoriji MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda od ukupno 4 298 sudionika izniman uspjeh ostvarili su Teo Hodak, Mihaela Magdić, Helena Hodak i Martina Čančar ušavši među 10% najboljih i tako osvojili Zlatnog Dabra. Odličan uspjeh ostvarile su i Marija Malkoč i Melissa Seferegić ušavši među 20% najboljih. Čestitamo Viktoriji, Teu, Mihaeli, Heleni, Martini, Mariji i Melissi, ali i svim učenika koji su sudjelovali i pozivamo ih na sudjelovanje i sljedeće godine na Dabru 2018.!


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 17. 11. 2017. 13:36

I ove godine učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika sa svojim učiteljima iskazali su poštovanje i zahvalnost vukovarskim i svim nedužnim stradalnicima Domovinskog rata. Obilježavanje su započeli kratkim govorom ravanteljice škole i minutom šutnje promišljajući o žrtvi Vukovara, ljubavi prema čovjeku i domovini.

Učenici su potom palili lampiona ispred škole i time pokazali da jedno malo upaljeno svjetlo može razbukati plamen ljubavi  i dobre u znak sjećanja na sve žrtve grada heroja i Domovinskog rata.

Foto-galeriju pogledajte klikom na fotografiju iznad!


[OPŠIRNIJE]Dabar - međunarodno online natjecanje
Valentina Blašković / datum: 17. 11. 2017. 11:51

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Ovaj tjedan je Tjedan Dabra i svi učenici 5. a, 5.b, 6., 7.a. 7.b i 8. razreda na satovima Informatike s učiteljicom Valentinom Blašković sudjelovali su u natjecanju organiziranom u pet kategorija:

 1. MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,
 2. MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,
 3. KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,
 4. MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda i
 5. GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Neovisno o kategoriji, učenici su rješavali 15 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te CARNet-a.

Foto-galeriju pogledajte klikom na fotografiju iznad!


[OPŠIRNIJE]Promjena u vremeniku pisanih provjera
Lukenda Andrea / datum: 14. 11. 2017. 11:54

NJEMAČKI JEZIK:

Odgađa se pisana provjera znanja 7.a razredu, koja je trebala biti 15. studenog, zbog obilježavanja Dana sjećanja. Pisana provjera održat će se 22. studenog

 

Odgađa se pisana provjera znanja 4. razredu u PŠ Drežnik Grad, koja je trebala biti održana 15. studenog, zbog zaostajanja u gradivu uslijed bolesti učiteljice i učenika. Pisana provjera održat će se 24. studenog


[OPŠIRNIJE]Vremenik natjecanja i smotri u 2018. godini
Valentina Blašković / datum: 13. 11. 2017. 17:48

Vremenik možete naći pod Opširnije u Priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave
Valentina Blašković / datum: 9. 11. 2017. 18:23

Osnovna škola Eugena Kvaternika, Rakovica objavljuje javni poziv za ponude organizacije škole u prirodi učenika četvrtih razreda u južnu Dalmaciju. Poziv je otvoren do 11. prosinca 2017. godine. Pročitajte ga klikom na Opširnije pod Priloženim datotekama.


[OPŠIRNIJE]Ponuda za organizaciju ekskurzije
Valentina Blašković / datum: 8. 11. 2017. 14:06

OŠ Eugena Kvaternika Rakovica objavljuje poziv za organizaciju višednevne školske ekskurzije učenika osmih razreda u južnu Dalmaciju. Poziv je otvoren do 24.11.2017. Pročitajte ga klikom na Opširnije pod Priloženim datotekama.


[OPŠIRNIJE]"Ne dvoji, za drugoga izdvoji!"
Antonia Bilen / datum: 8. 11. 2017. 14:00

I ove godine Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima provodio je jubilarnu 45. Solidarnost na djelu. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske.

Pod sloganom  „Ne dvoji, za drugoga izdvoji“, ova najveća akcija Hrvatskoga Crvenog križa bila je provedena diljem Hrvatske.
Financijska sredstva u našoj školi prikupljala su se putem novčanih bonova od pet i jedne kune.

Naši učenici prikupljali su također i materijalna dobra poput odjeće, obuće, školskog pribora i dr. Puno toga su donirali, a između ostalog prikupili su i novčani prilog u iznosu od 439,00 kn. 

Hvala Vam, draga djeco i roditelji, što ste u skladu sa svojim mogućnostima pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija!

Na fotografiji se nalazi mali dio onoga što su djeca odvojila od sebe za drugu djecu kojima je potrebno.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige u našoj školi
Valentina Blašković / datum: 7. 11. 2017. 13:42

Dana 14. studenoga u prostoru naše škole održat će se popodnevno druženje uz knjige, čaj i kekse s početkom u 16 sati. Svi su dobrodošli, a jedino što vam treba je vaša omiljena knjiga i dobro raspoloženje.


[OPŠIRNIJE]Priča jesenskog šešira - mjesečni projekt petaša
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 3. 11. 2017. 10:02

Kao gordi albioni u pozadini naše učionice Hrvatskoga jezika stoje, ni manje ni više nego, šeširi. No, to nisu obični šeširi - to su Šeširko, Crvenko, Jesenko, Mile Šumić i ostali veseli šeširi koji su nam krajem mjeseca listopada ispričali svoju priču. U školu su ih ponosno donijeli učenici petih razreda, a tijekom sata završili su na njihovim glavama. Potpunom preobrazbom za tren oka, šeširi su počeli pripovijedati - pripovijedati u prvoj osobi! Saznali smo njihove divne jesenske avanture i pustili ih na spavanje skoro pa zimskog sna. 

Sve šešire učenika petih razreda možete pogledati u učionici Hrvatskoga jezika u prizemlju.

 

Katarina Rendulić, učiteljica Hrvatskoga jezika 


[OPŠIRNIJE]Vježba evakuacije u PŠ
Lukenda Andrea / datum: 27. 10. 2017. 17:29

U OŠ u Drežnik Gradu uspješno je napravljena vježba evakuacije. Vatrogasci su brzo stigli na lice mjesta i svi smo mnogo toga naučili. 

Više fotografija pogledajte ovdje!


[OPŠIRNIJE]Posjet Policijskoj postaji Slunj i Rastokama
Jurijana Šebalj Mesić / datum: 25. 10. 2017. 15:00

Učenici Područne škole braće Pavlić u Drežnik Gradu i učenici 4. razreda OŠ Eugena Kvaternika posjetili su Rastoke i PP Slunj. Uz prirodne ljepote šireg zavičaja, upoznali smo prostorije policijske postaje, naučili otkrivati otiske prstiju i brojne druge aktivnosti u poslu jednog policajca. Uživali smo i puno toga naučili!

Učiteljica Marija Hazler


[OPŠIRNIJE]Napredne 'Internet of Things' tehnologije u hrvatskim školama
Valentina Blašković / datum: 18. 10. 2017. 19:45

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) pokreće novi projekt: Napredne ‘Internet of Things’ tehnologije u hrvatskim školama. U projekt su uključene 70 škola i drugih ustanova koje rade s djecom osnovnoškolske dobi i 30 koje rade s djecom srednjoškolske dobi. 

Unatoč velikom broju prijavljenih škola naša škola je izabrana te nakon Croatian Makers Lige i mBotova, STEM revolucije i Promikro projekta nastavljamo suradnju sa IRIM-om. Ovaj put IRIM nam donira naprednu IoT opremu (Arduino IoT MKR1000 s dodatnim senzorima) i organizira edukaciju za mentore u projektu. Za našu školu mentorica će biti učiteljica informatike Valentina Blašković.

Planirano trajanje projekta je u školskoj godini 2017./2018. Oprema koju naša škola dobije ostaje u našem vlasništvu ako sudjelujemo na aktivnostima projekta. Tokom godine otvorit će se dva pojedinačna natječaja za sudionike projekta. Natječaji omogućuju učenicama i učenicima razvijanje novih, kreativnih rješenja na temu natječaja. Osim natječaja krajem iduće školske godine organizirat će se veliki kolaboracijski projekt na kojima sve ustanove trebaju sudjelovati.

HVALA IRIM TIMU i veselimo se novim izazovima i zadacima!


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate
Valentina Blašković / datum: 18. 10. 2017. 19:09

U srijedu 18. listopada 2017. godine obilježili smo Svjetski dan kravate. Učenici predmetne nastave s učiteljicom likovne kulture Majom Pestak izradili su interaktivni pano na kojem su izložili tri velike pletene papirnate bijele kravate s pozivom učenicima da svojim crtežima ili potpisima sudjeluju u njihovu dizajniranju.            

Knjižničarka Maja Knežević Djak u školskoj knjižnici je učenicima 4. razreda pročitala ''Priču o kravati'' Božidara Prosenjaka. Učenici su saznali da  je kravata, koja se smatra izvornim hrvatskim odjevnim predmetom, nastala u 17. stoljeću. Sudjelovanjem hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu kravata se proširila čitavom Europom, a danas je u cijelom svijetu neizbježan odjevni predmet. Zajedno s učiteljicom Snježanom Pavlić četvrtaši su izrađivali straničnike za knjige u obliku kravate koje su izložili na panou u školskom holu.

Maja Knežević Djak, knjižničarka

Pogledajte cijelu foto-galeriju klikom na fotografiju iznad!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Antonia Bilen / datum: 18. 10. 2017. 17:00

PROMJENA U VREMENIKU PISANIH PROVJERA

8.a - POVIJEST


[OPŠIRNIJE]Mali vrtlari u akciji!
Jurijana Šebalj Mesić / datum: 17. 10. 2017. 15:00

17. listopada 2017. godine učenici Područne škole braće Pavlić su unutar izvannastavne aktivnosti  „Mali vrtlari“  posadili češnjak, kapulicu i zimsku salatu.  U ispomoć su im pristigli 2. i 4. razred wink


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige 2017.
Valentina Blašković / datum: 13. 10. 2017. 14:52

Kao i svake godine, od 15. listopada do 15. studenoga traje Mjesec hrvatske knjige. Ovogodišnja manifestacija posvećena je enciklopedistici. Detalje o događanjima diljem Lijepe Naše, pa i u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu, možete pronaći u programskoj knjižici. Do 28. listopada stignete riješiti i Nacionalni kviz za poticanje čitanja klikom na link. Više o samoj manifestaciji možete pronaći u brošuri pod priloženim datotekama ili klikom na sliku iznad ovog teksta.


[OPŠIRNIJE]PŠ Braće Pavlić, Drežnik Grad
Jurijana Šebalj Mesić / datum: 10. 10. 2017. 20:16

Mali vrtlari na djelu! 

Akcija branja krumpira i tikvica u našem vrtu!

Učiteljica Marija Hazler


[OPŠIRNIJE]Dan škole i Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ
Lukenda Andrea / datum: 9. 10. 2017. 19:36

Proslavili smo:
 radionicom: ISPECI MI KRUH!
 izložbom jesenskih plodova i kruha te starih alata – BOGATA JESEN…
 veselom priredbom za učenike – UČITELJICE ZA DJECU 
 izvanučioničkom nastavom – ŠETNJA DO KULE STAROG GRADA.

Više fotografija možete pogledati u foto-galeriji!

Učiteljica Jurijana Šebalj Mesić


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE 2017
Lukenda Andrea / datum: 9. 10. 2017. 18:36

      Danas je naša škola, OŠ Eugena Kvaternika u Rakovici proslavila svoj dan, a i učenici, učitelji, roditelji i gosti s njom. Naši učenici i učitelji priredili su prikladnu priredbu, recitiralo se, pjevalo, sviralo, glumilo. Predstavili smo naš školski list „EuGenij“, na kojem su marljivi novinari radili cijelu proteklu školsku godinu. Naši gosti mogli su vidjeti rad našeg 3D printera. Nakon priredbe velečasni don Goran Antunović blagoslovio je sve darove zemlje i zakuska je mogla početi. Nije se samo degustiralo, učenici naše škole obilježili su ovaj dan u sportskom duhu, natjecalo se u košarkaškim i nogometnim tehnikama. Unatoč lošim vremenskim prognozama, dan je ostao sunčan i topao. Dan škole kakav se može samo poželjeti.

Fotografije današnjeg dana možete pogledati OVDJE!, a sportski dio dana OVDJE!.


[OPŠIRNIJE]Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Valentina Blašković / datum: 9. 10. 2017. 09:25


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Valentina Blašković / datum: 5. 10. 2017. 06:43


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj "Volim mlijeko"
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 4. 10. 2017. 12:31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Četvrtaši su odučili svojim crtežima pokazati koliko je zajednički doručak obitelji važan. U sklopu kreativnog likovnog natječaja „Volim mlijeko“ narisale su Katarina Brajdić, Franka Rendulić i Barbara Hodak svoj idealan zajednički doručak s obitelji. Natječaj će biti završen 25. listopada 2017. godine, a rezultate očekujemo u prosincu. 

SRETNO CURAMA!

Snježana Pavlić, učiteljica razredne nastave


[OPŠIRNIJE]Pozivnica
Valentina Blašković / datum: 4. 10. 2017. 09:15


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU
Lukenda Andrea / datum: 2. 10. 2017. 10:33

 

Dana 20. rujna 2017. godine, mi osmaši, otputovali smo u Vukovar. U autobusu smo slušali pjesme i družili se, bilo nam je jako zabavno. Prvog dana posjetili smo Gradski muzej Vukovar i Muzej Vučedolske kulture. Drugoga dana posjetili smo Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - Put spasa, Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica 91., izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te Masovnu grobnicu Ovčara. Najzanimljivije i najtužnije bilo nam je u Vukovarskoj bolnici gdje je sve bilo namješteno kao u ratu. Prije povratka kućama sudjelovali smo u Školi mira te se natjecali na kvizu na kojem su naši učenici Teo Hodak i Marija Malkoč osvojili 2. mjesto.

Fotografije možete pogledati ovdje!

Mihaela Magdić, 8. r


[OPŠIRNIJE]Posjet župana Damira Jelića našoj školi
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 30. 9. 2017. 09:26

Dana 28. rujna školu je posjetio župan Karlovačke županije Damir Jelić sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela, s ciljem upoznavanja s aktualnom situacijom i planovima razvoja triju općina na rubu županije; Plaškim, Saborskim i Rakovicom. Župan i suradnici su se u Rakovici zadržali u prostorima naše škole i prostoru općine, gdje su ih ugostili ravnateljica Vera Ljubanović Grdić i načelnik općine Franjo Franjković sa svojim suradnicima. 


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Lukenda Andrea / datum: 26. 9. 2017. 14:10

Svake godine, 26. rujna obilježava se Europski dan jezika. Ističe se važnost učenja i poznavanja stranih jezika, promicanja jezične i kulturne raznolikosti, te cjeloživotnog učenja. Učenici i učitelji naše škole također su obilježili su ovaj dan izradom plakata i ukrašavanjem panoa. U našoj školi uče se engleski i njemački jezik.

Glavna poruka: Jezične vještine su nužnost i pravo SVAKOGA!


[OPŠIRNIJE]Vježba spašavanja
Lukenda Andrea / datum: 26. 9. 2017. 14:00

Danas u 10:45 uspješno je provedena vježba spašavanja. Svi učenici i radnici škole brzo su napustili zgradu i promatrali vatrogasce u svom radu.  


[OPŠIRNIJE]Nove knjige u školskoj knjižnici
Valentina Blašković / datum: 22. 9. 2017. 08:36

Zahvaljujući financijskoj potpori Općine Rakovica naša školska knjižnica ove je godine bogatija za 116 svezaka u vrijednosti oko 8.000 kn. Uz lektirne naslove i stručnu literaturu za učitelje, nabavljeni su i neki novi popularni naslovi za mlade poput Gospođice Neću, Gorskog dnevnika Pauline P. ili Vidimo se na fejsu. Koji su sve novi naslovi svoj dom pronašli na policama knjižnice na vama je da otkrijete, a našim donatorima ovom prilikom od srca zahvaljujemo!

Knjižnjičarka Maja Knežević Djak


[OPŠIRNIJE]Bibliokombi i dalje putuje do naše škole!
Valentina Blašković / datum: 21. 9. 2017. 17:58

Knjižnica na kotačima i njezini putujući knjižničari redovito će nas posjećivati i ove školske godine:  svakoga drugog četvrtka od 12:30 do 14:30. 

Datumi dolaska bibliokombija u prvom polugodištu školske godine 2017./2018.: 7.9., 21.9., 5.10., 19.10., 2.11., 16.11., 30.11., 14.12. i 28.12. 

Iskoristite priliku i postanite član bibliobusa, a time i član Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić", za samo 20 kuna godišnje.


[OPŠIRNIJE]Zubna putovnica za učenike 6. razreda
Valentina Blašković / datum: 14. 9. 2017. 18:43

 

Poštovani roditelji,

​obavještavamo Vas da je Vaše dijete u školi dobilo obrazac "Zubna putovnica" koji je potreban za pregled kod doktora dentalne medicine.

Molimo Vas da svoje dijete odvedete na pregled prilikom kojeg će doktor dentalne medicine Vašeg djeteta ispuniti obrazac. Tijekom pregleda će utvrditi koliko zdravih, odnosno nezdravih zubi ima Vaše dijete, napravit će jedan preventivni postupak, ukoliko je moguće započet će se popravkom zubi te dati termin za sljedeći posjet. Ispunjeni obrazac će Vaše dijete donijeti nadležnom školskom liječniku. Kako bi usna šupljina i zubi ostali što duže zdravi potrebno je odlaziti redovito na preglede kod doktora dentalne medicine, svakodnevno četkati zube i izbjegavati prekomjerno uzimanje slatkiša i gaziranih pića.

Detaljnije infomacije o samom pregledu te izboru doktora dentalne medicine možete dobiti putem kontakt broja koji se nalazi na obrascu "Zubna putovnica".

S poštovanjem.


[OPŠIRNIJE]RASPORED SATI
Daniela Orlović / datum: 1. 9. 2017. 07:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi naši učenici,

Zbog iznenadnog odlaska učiteljice Informatike Daniele Orlović na rad u drugu školu došlo je do izmjene rasporeda.

U privitku se nalaze novi rasporedi sati za razrednu i predmetnu nastavu.
Nastava počinje u ponedjeljak 4. rujna po zadanom rasporedu.
Ponesite svoje udžbenike i bilježnice.


[OPŠIRNIJE]Početak nove školske godine
Daniela Orlović / datum: 24. 8. 2017. 10:46

Dragi učenici, poštovani roditelji!

U ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine počinje nova 2017./2018.  školska  godina.

Vjerujem da ste se odmorili i poželjeli škole. Nastava počinje u 8:sati prema rasporedu koji će biti također dostupan, a prijevoz učenika je po ustaljenom redu vožnje.

Molim roditelje da učenicima od 1. do 4. razreda pripreme kućne šlapice koje su obvezne za vrijeme boravka učenika u školi.

Također podsjećam da se obrati pozornost na Socijalni program općine Rakovica kako bi pravodobno mogli dostaviti potrebnu dokumentaciju i eventualno ostvariti svoja prava na subvencioniranje prehrane učenika u školi.

U očekivanju skorog viđenja srdačno vas pozdravljam.

Ravnateljica:

Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Pomoć za plaćanje troškova prehrane učenika osnovne škole
Daniela Orlović / datum: 24. 8. 2017. 10:30

Poštovani roditelji,

U priloženom dokumentu objašnjeni su uvjeti za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu za učenike OŠ Eugena Kvaternika Rakovica iz Socijalnog programa za 2017. godinu Općine Rakovica.


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ pomoćnici u nastavi
Daniela Orlović / datum: 18. 8. 2017. 16:50

REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica
Rakovica 95, 47245 RAKOVICA

KLASA: 110-01/17-01/08
URBROJ: 2133-38-17-1

Rakovica, 18. 8. 2017.

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Područni ured Karlovac
Ispostava Slunj
Tel./fax: 047 777 227 

PREDMET: Objava natječaja

                     - traži se 18.8. 2017.

Na temelju članka 107. stavka 8. Zakona  o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08) i Zakona o izmjenama i dopunama  Zakona  o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14. i 17/2017.)  Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica raspisuje

NATJEČAJ

       za popunu radnog mjesta   pomoćnika/ice u nastavi -3 izvršitelja/ice:

     - 2 izvršitelja/ice, nepuno određeno radno vrijeme - 25  sati tjedno

     - 1 izvršitelj/ica, nepuno određeno radno vrijeme - 20  sati tjedno

Uvjeti: Pomoćnik u nastavi mora biti osoba koja ima minimalno srednjoškolsko

                      obrazovanie, te da protiv te osobe nije pokrenut kazneni postupak.

Uz zamolbu kandidati su dužni  priložiti:

- životopis,

- domovnicu,

- dokaz o stručnoj  spremi,

-  uvjerenje o nekažnjavanju.

Prijave s potrebnom dokumentacijom poslati na adresu: OŠ Eugena Kvaternika Rakovica, Rakovica 95, 47245 RAKOVICA, u roku osam dana od objave natječaja.

                                                                                                Ravnateljica:

Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju