preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica

Login

Klikom na sliku iznad otvarit će se video "Što činiti u slučaju potresa?". Pogledajte!

Klikom na sliku iznad otvarit će se video "Što činiti u slučaju požara?". Pogledajte!

Vremenik provjera

Školski kurikulum

Godišnji plan

UDŽBENICI

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 11. 2013.

Ukupno: 69774
Ovaj mjesec: 2641
Ovaj tjedan: 1146
Danas: 50
vijesti
Obavijest
Valentina Blašković / datum: 22. 2. 2018. 22:35

U petak, 23. veljače 2018. NEĆE se održati nastava zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta!


[OPŠIRNIJE]Eugenij i radijska emisija predloženi za državnu smotru LiDraNo!
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 17. 2. 2018. 08:25

Velik uspjeh našeg školskog lista i radijske emisije polučen je na županijskoj smotri LiDraNo 2018. godine u Karlovcu. Ove se godine po prvi puta ta smotra održala u dva dana, tako da su se 14. veljače predstavili literarni i novinarski radovi, školski listovi i radijske emisije koje su predložene za državnu razinu smotre.

 ​

 


[OPŠIRNIJE]Maskenbal
Lukenda Andrea / datum: 13. 2. 2018. 18:14

Danas smo obilježili dan kada možemo biti sve što poželimo! Puno boje i mašte, malo slatkiša i maskenbal je bio tu. Jedini dan u godini kada je škola puna snjegovića, zločinaca, heroja, baka, rockera, zombija, princeza, štrumfova, čarobnjaka... i svima je to potpuno normalno! 

Fotografije pogledajte u našoj Fotogaleriji - OVDJE !


[OPŠIRNIJE]POZIV NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE
Lukenda Andrea / datum: 13. 2. 2018. 14:58

POZIV NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Županijsko povjerenstvo sastalo se u petak, 9. veljače 2018.g. Članovi Povjerenstva analizirali su ispite pristigle do 7. veljače 2018.g. i utvrdili popis pozvanih učenika koji se nalazi u prilogu dopisa.

Na županijsko Natjecanje iz geografije pozvano je 63 učenika od petog do osmog razreda. Najveći broj učenika pozvan je iz petog razreda (19). Bodovni prag za tu kategoriju iznosi 50 bodova. U kategoriji šestog razreda pozvano je 15 učenika (bodovni prag 40), u kategoriji sedmog razreda 16 učenika (bodovni prag 50), a u kategoriji osmog razreda 13 učenika (bodovni prag 50). Ostvareni rezultati u šestom razredu su nešto slabiji, najveći broj natjecatelja je imao manje od 50 bodova koliko iznosi najniži prag ostvaren u ostalim razredima. Kako na natjecanju ne bi imali samo 3 učenika koji imaju 50 i više bodova, odlučili smo pozvati i učenike s rezultatima slabijim od 50 bodova.

Datum održavanja županijskog Natjecanja iz geografije je 1. ožujak 2018. godine u OŠ Eugena Kvaternika Rakovica, Rakovica. Molimo da slijedite propisana pravila natjecanja objavljena na web stranicama AZOO - a. Vremenik rada poslat ćemo naknadno školama pozvanim na županijsko natjecanje.

U priloženim dokumentima nalazi se popis povjerenstava za ispravljanje testova i tablice s pozvanim učenicima na županijsko Natjecanje.

Zahvaljujemo svim školama na sudjelovanju! 

OŠ Eugena Kvaternika Rakovica


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 6. veljače 2018.
Valentina Blašković / datum: 12. 2. 2018. 13:30

Svake godine, 6. veljače obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Učenici naše škole s učiteljicom Informatike, Valentinom Blašković obilježili su ga i ove godine. Učenici su pregledavali videouratke na temu sigurnosti na internetu iz Pet za net kurikuluma Sigurnost na internetu: Crvenkapica 1., 2. i 3. dio nakon čega su raspravljali o postavkama profila na društvenim mrežama i s kim sve komuniciraju, te poznaju li te osobe uopće. 
Učenici 5. razreda dobili su brošure "Kako zaštiti dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona" koje su nastale suradnjom HAKOM-a i MZO kako bi upoznali učenike i njihove roditelje o sigurnosti i opasnosti na internetu, pravilima ponašanja prilikom korištenja interneta, društvenih mreža ili komunikacijskih servisa, kao i u o vršnjačkom nasilju putem interneta. Potom su izradili razredni pano s temom Dan sigurnijeg interneta. 6. razreda uklopili su temu sigurnosti interneta u nastavnu jedinicu multimedije, te su osmislili radioemisiju na temu Dana sigurnijeg interneta putem koje su održali raspravu o pozitivnim i negativnim stranama Interneta. Zatim su
izrađivali razrednu povelju koja je sadržavala 10 pravila za korištenje interneta. Učenici 7. razreda igrali su edukativnu igru odgovarajući na pitanja vezana uz sigurnost, ali su i dijelili savjete za sigurno korištenje interneta. Učenici 8. razreda izrađivali su prezentaciju u Prezi-u na zadane teme: Koje su pozitivne a koje negativne strane interneta? Što JA znam o internetu, a roditelji ne znaju? Moje Internet aplikacije i Što je za mene Internet?

Evo tako su učenici naše škole obilježili Dan Sigurnijeg Interneta  te s nestrpljenjem čekamo drugu godinu gdje ćemo se s veseljem ponovno pridružiti ovom projektu!


[OPŠIRNIJE]Bookmark Exchange Project
Valentina Blašković / datum: 12. 2. 2018. 12:36

Ove školske godine prvi put sudjelovali smo u međunarodnom projektu razmjene straničnika. Riječ je o projektu kojeg svake godine u listopadu, mjesecu školskih knjižnica, organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL). Cilj projekta je razmjena straničnika između dviju škola, koje se međusobno uparuju preko glavne koordinatorice projekta Breege O'Brien. U projektu su sudjelovali učenici 5.a razreda s učiteljicom Marinom Harkanovac i knjižničarkom Majom Knežević Djak. Škola partner bila nam je Fort Garrison Elementary School iz mjesta Pikesville, SAD.

U listopadu su knjižničarka Maja i učiteljica Marina upoznali učenike s projektom te im predstavili odabranog partnera. Nakon razgovora s učenicima o tome što sve simbolizira našu zemlju i mjesto u kojem živimo, učenici su izrađivali straničnike u obliku kravate na kojima su se nalazili razni motivi: šahovnica, Plitvička jezera, rak, šišmiši, Baraćeve spilje i dr. Maštoviti straničnici tijekom Mjeseca hrvatske knjige najprije su bili izloženi u knjižnici, a početkom studenoga poslali smo ih našim partnerima u Sjedinjene Američke Države. Potom je uslijedilo čekanje, a koncem siječnja 2018.g. straničnici iz Pikesvillea konačno su stigli na adresu knjižnice. Učiteljica Marina Harkanovac upoznala je sve razrede s provedenim projektom, a s učenicima 5.a razreda istražila je zemlju partnera te saznala nešto više o njihovom mjestu, nacionalnim simbolima, najdražim sportovima i dr. Zahvaljujući ovom zanimljivom projektu učenici su saznali nešto više o svojim vršnjacima, njihovoj kulturi, običajima i državi.

                                                      Maja Knežević Djak, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Odgoda ispita
Valentina Blašković / datum: 12. 2. 2018. 11:20

Zbog odsutnosti učiteljice, ispit za učenike 7.b razreda iz predmeta Matematike, predviđen za 12. veljače, odgođen je za 14. veljače 2018.


[OPŠIRNIJE]Brošura za roditelje Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske
Valentina Blašković / datum: 7. 2. 2018. 10:02


[OPŠIRNIJE]Snježne radosti!
Lukenda Andrea / datum: 5. 2. 2018. 20:10

Učenici 3. razreda i njihova učiteljica Mirela Požega pokazali su da ih ni snijeg ne može omesti u izlasku van za vrijeme tjelesne kulture.[OPŠIRNIJE]Odgoda ispita!
Lukenda Andrea / datum: 5. 2. 2018. 12:09

Odgoda ispita iz predmeta Njemački jezik zbog odsutnosti učiteljice u siječnju:

 • 5.a razred, s 13. veljače na 16. veljače

 • 5.b razred, s 12.veljače na 15.veljače

 • 6. razred, s 9.veljače na 12.veljače


[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Valentina Blašković / datum: 2. 2. 2018. 11:01

Učenici petih razreda veselo dolaze na satove Domaćinstva. Uz razgovor i vrijedne ručice krojili smo pernice od trapera, vrećice od starih majica, ukrase za bor… Učili smo vezati kravatu, slagati odjeću i zakrpati rupicu! Ovih dana počeli smo koristiti i šivaću mašinu. Pogledajte!

Ponosna učiteljica Marina Harkanovac


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima
Valentina Blašković / datum: 30. 1. 2018. 12:22

Dana 6. veljače 2018. godine u 16 sati održat će se grupni roditeljski sastanak za sve učenike škole. Molimo vas da se odazovete u što većem broju!


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2018.
Valentina Blašković / datum: 29. 1. 2018. 13:39

      Dana 26. siječnja 2018. godine naša je škola sudjelovala na Lidranu koje se održavalo u simpatičnom mjestašcu po imenu Draganić. Našu školu sa svojim novinarskim i dramskim vještinama predstavljalo je devetero učenika, a vodile su ih dvije učiteljice; Katarina Rendulić (mentorica novinarske skupine) i Anita Hodak (mentorica dramske skupine). Društvo nam je pravila i naša ravnateljica Vera Ljubanović Grdić.

     Na Lidranu je sudjelovalo sedam škola Karlovačke županije. Učenici svih škola lijepo su ugošćeni od samoga jutra, a onda su na „daskama koje život znače“ prezentirali svoje glumačke vještine. Konkurencija je bila žestoka i nije manjkalo zabave. Ovo su bili naši predstavnici i njihovi radovi:

Dramsko – scenski izraz:

 1. Viktoria Rendulić – kazivanje poezije – Ratko Zvrko „Majka“
 2. Fran Hodak – monolog – Vjekoslav Majer „Iz dnevnika maloga Perice“
 3. Dramska skupina 6. razreda – „Ah, ta lektira“, Anita Hodak

Novinarski izraz:

 1. Lorena Žafran – intervju, „Svi smo mi rakova djeca“
 2. Fran Hodak – članak „Peci, kuhaj, šivaj, sijeci“
 3. Antonija Bićanić – intervju „Knjižnica na kotačima moj je posao“

Literarni izraz:

 1. Melissa Seferagić – „Autobiografija“

Radijska emisija BOŽIĆEVANJE, novinarka Lorena Žafran, snimateljica Katja Šimić

Školski list Eugenij, urednik Fran Hodak 

                                                                                        Lorena Žafran


[OPŠIRNIJE]Odgoda ispita
Valentina Blašković / datum: 29. 1. 2018. 13:25

Najavljeni ispit iz Engleskog jezika za 31. siječnja 2018. kod učenika 7. b razreda zbog natjecanja iz Tehničke kulture prebacuje se na petak 2. veljače 2018.


[OPŠIRNIJE]Kućne šlape
Valentina Blašković / datum: 26. 1. 2018. 12:44

Uređenjem učionica uveli smo nošenje kućnih šlapa za vrijeme boravka u prostoru škole za sve učenike škole. Naši učenici su ozbiljno shvatili važnost nošenja kućnih šlapa, te su tome dodali malo humora i kreativnosti. Sve pogledajte u fotografijama s hodnika i učionica.  


[OPŠIRNIJE]Jelovnik
Valentina Blašković / datum: 22. 1. 2018. 08:14


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje učenika 8. razreda
Valentina Blašković / datum: 17. 1. 2018. 16:29

Dana 23. siječnja 2018. godine (utorak) u 16 sati održat će se roditeljski sastanak za roditelje učenika 8. razreda na kojem će roditelji moći odlučiti o izboru najpovoljnije ponude za provedbu školske ekskurzije.


[OPŠIRNIJE]Foto - predavanje i radionica
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 17. 1. 2018. 15:59

Novinari su ugostili g. Vedrana Božičevića kako bi im pobliže dočarao fotografiranje - bitnu popratnu aktivnost novinarstva i izvještavanja. Budući foto-reporteri naše škole pozorno su pratili riječi predavača i usvojili neke od finesa u stvaranju dobrih fotografija. 


[OPŠIRNIJE]Kućni red škole
Valentina Blašković / datum: 16. 1. 2018. 12:15

Poštovani učenici, roditelji i učitelji!
U prilogu se nalazi Prijedlog Pravilnika o kućnom redu Osnovne škole Eugena Kvaternika Rakovica. Molim da na satovima razrednika razmotrite i raspravite prijedlog te svojim predsjednicima iznesete svoj stav. Oni će pak na Vijeću učenika donijeti konačan sud. Isto će učiniti učitelji na sjednici Učiteljskog vijeća i roditelji na sjednici Vijeća roditelja. Pravilnik o kućnom redu donosi Školski odbor.

S poštovanjem,

                                                               ravnateljica Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Jelovnik
Valentina Blašković / datum: 15. 1. 2018. 08:41


[OPŠIRNIJE]Rezultati 1. kola Croatian Makers lige
Valentina Blašković / datum: 12. 1. 2018. 14:53

U 1. kolu Croatian Makers lige u ovoj školskoj godini sudjelovalo je više od 500 škola i ustanova s oko 2200 sudionika. U ekipnom natjecanju uz vrlo jaku konkurenciju naše učenice osvojile su odlično 6. mjesto. U pojedinačnim rezultatima ovo su osvojena mjesta:

 • Nikolina Špehar - 15.mjesto 
 • Lucija Palijan - 19. mjesto
 • Nikolina Rendulić - 21. mjesto 
 • Stela Hodak - 21. mjesto 
 • Doroteja Prebeg - 23. mjesto 
 • Helena Hodak - 27. mjesto 
 • Marija Gašljević - 27. mjesto
 • Marija Malkoč - 30. mjesto 

U natjecanju slijede nam još dva fizička i jedno online kolo. Trenutne rezultate možete pogledati OVDJE.

Našim učenicama čestitamo na odličnom uspjehu i želimo im puno sreće u daljnjem natjecanju!


[OPŠIRNIJE]Dobitnici nagradnog natječaja "Radimo s micro:bitom"
Valentina Blašković / datum: 11. 1. 2018. 12:52

Zaklada IRIM otvorila je nagradni natječaj za sve škole koje sudjeluju u projektu ProMikro. Zadatak je bio napraviti „cool“ fotografiju ili kratki video koji pokazuje uporabu micro:bita u školi i na nastavi. Od 25 odabranih video snimki i 25 fotografija/fotogalerija koje su osvojile nagradu nalazi se i naša škola. 

Učenici naše škole se koriste micro:bitovima na satovima Informatike na raznovrsne i vrlo kreativne načine. Zanimljivo je što su napravili tako fantastične radove u manje od mjesec dana od kada su micro:bitovi stigli u ruke učenika 6. razreda. Nagrada za dobitnike je Inventors Kit – komplet dodataka za pokuse s micro:bitom. Nagradu dobiva škola kako bi mentori i učenici radili još zanimljivije projekte s micro:bitom, te se veselimo svom nagradnom kompletu.

Nagrađeni video možete pogledati na ovoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=RHoupk5WWCo


[OPŠIRNIJE]Raspored sati
Valentina Blašković / datum: 10. 1. 2018. 10:57

Dragi naši učenici,

zbog promjene učitelja Matematike došlo je do izmjene rasporeda. Klikom na odgovarajuću sliku otvara se novi rasporedi sati za razrednu odnosno predmetnu nastavu. Nastava počinje u ponedjeljak 15. siječnja po zadanom rasporedu. Ponesite svoje udžbenike i bilježnice.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima i učenicima viših razreda
Valentina Blašković / datum: 8. 1. 2018. 15:14

 

  Pošto se nastavilo  s uređenjem parketa u našoj školi za vrijeme zimskog odmora učenika, uređene su još dvije učionice.

   Slijedom toga izvješćujem roditelje i učenike da su i učenici viših razreda obvezni imati kućne šlape za boravak u prostoru škole od ponedjeljka, 15. siječnja 2018. godine.

S poštovanjem,                                                                                                                                                                                ravnateljica:

                                                                           Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Upisi u prvi razred osnove škole u školskoj godini 2018./2019 - obavijest roditeljima
Valentina Blašković / datum: 8. 1. 2018. 15:00

Temeljem članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava („Narodne novine“ br. 67/2014) Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji po službenoj dužnosti pokreće postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2018./2019. 

Cijeli dokument, zahtjev za prijevremeni upis kao i plan upisa pročitaje pod Opširnije u Priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Vera Ljubanović Grdić / datum: 22. 12. 2017. 15:00


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam u Rakovici
Lukenda Andrea / datum: 21. 12. 2017. 16:45

Danas, 21.12.2017. održan je treći uzastopni Božićni sajam u Rakovici. Veliki i mali, od naših budućih do naših bivših učenika, sudjelovali su u predstavi. Bilo je pjesme, recitacija, glume, na hrvatskom, engleskom i njemačkom. Naravno da nas ni Djed Božićnak nije zaboravio, sve mališane nagradio je malim poklončićima. Naša Općina Rakovica posebno je nagradila one najbolje učenike, koji svojim trudom, radom i vladanjem zaslužili još jednu nagradu. Na štandovima se moglo kupiti božićne ukrase, kolačiće, a i miris lavande je bio u zraku. Hrana također nije bila daleko. U tomboli su nagrade odnijeli oni najsretnije ruke. Unatoč smrznutim prstićima, možemo reći da će i ovaj sajam našim učenicima ostati dugo u sjećanju. 

Fotografije pogledajte u našoj Galeriji -> OVDJE

 


[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj "Croatian Makers Božićni izazov"
Valentina Blašković / datum: 20. 12. 2017. 20:37


[OPŠIRNIJE]Božićne lutkarske predstave petaša
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 20. 12. 2017. 12:47

Božićnu čestitku upućuju Vam i petaši koji su svojim vještim ručicama napravili lutke i kulise za Legende o Kristu koje je napisala Selma Lagerlof. 

Predstave možete pogledati na poveznicama ispod teksta. 


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Valentina Blašković / datum: 19. 12. 2017. 22:37


[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj "Radimo s micro:bitom" u projektu ProMikro
Valentina Blašković / datum: 18. 12. 2017. 19:07


[OPŠIRNIJE]Ponovljeni javni poziv....škola u prirodi
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 12. 12. 2017. 15:36

Osnovna škola Eugena Kvaternika, Rakovica ponavlja javni poziv za ponude organizacije škole u prirodi učenika četvrtih razreda u južnu Dalmaciju. Poziv je otvoren do 2. siječnja 2018. godine. Pročitajte ga klikom na Opširnije pod Priloženim datotekama.


[OPŠIRNIJE]Rezulti javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave – ekskurzije 8. razreda
Valentina Blašković / datum: 12. 12. 2017. 15:03

Obavještavamo vas o rezultatima javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (ekskurzije 8. razreda) u trajanju od četiri (4) nastavna dana. Javni poziv objavljen je 27. studenoga 2017. godine, a zaključen 6. prosinca 2017. godine. Ponude su poslale tri turističke agencije:

 • Turistička agencija „Eklata“, Osječka 11, 21000 Split
 • Turistička agencija KONTAKT TURS, Gundulićeva 3, 10000  Zagreb
 • Obrt za prijevoz i turistička agencija VALENTIĆ tours, Dr. Franje Tuđmana 17, Cetingrad 47

Povjerenstvo se složilo da sve ponude odgovaraju uvjetima javnoga poziva. Stoga su predstavnici navedenih turističkih agencija pozvani da predstave svoje ponude na roditeljskom sastanku koji će se održati poslije zimskoga odmora učenika – 23. siječnja 2018. godine u 16 sati.

 

Razrednica 8. razreda: Anita Hodak


[OPŠIRNIJE]Projekt - Sat kodiranja
Valentina Blašković / datum: 8. 12. 2017. 13:59

Ove godine se naša škola uključila u projekt Sat kodiranja (Hour of Code) koji uključuje održavanje radionica osmišljenih tako da se mogu prilagoditi svim osnovnoškolskim učenicima. U svijetu je u projekt uključeno više od 100.000 škola, od čega je prošle godine više od 180 bilo iz Hrvatske. Cilj radionice je u jednom školskom satu učenike uvesti u svijet programiranja. Radionica je nekim učenicima prva prilika za izravni susret s programiranjem i prilika da steknu novo iskustvo te možda i probude interes za navedeno područje. Projekt se ove godine održava u Tjednu informacijskih znanosti, od 4. do 10. prosinca 2017., a učenici 8. razreda naše škole uključili su se danas na satovima Informatike izrađujući Rock band u Scratch-u, igru Svemira micro:bitovima u Makecode-u i prelasku staze mBotom u mBlocku.


[OPŠIRNIJE]Došao nam je Sveti Nikola!
Lukenda Andrea / datum: 6. 12. 2017. 13:40

Danas, 6. prosinca točno u 12:00 u posjet nam je došao Sveti Nikola u pratnji anđela i krampusa. Pogledao je predstavu koju su pripremili učenici naše škole. Bio je jako sretan s onim što je vidio. Nakon predstave podijelio je dječici poklon paketiće. Svi su se dobro zabavili!

Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji - OVDJE!


[OPŠIRNIJE]Debljina je iluzija!
Valentina Blašković / datum: 5. 12. 2017. 16:31

Učenici osmoga razreda i novinarske skupine svih razreda posjetili su kazalište Mala scena i pritom odgledali predstavu „Debela“  napravljenu prema istoimenom romanu Silvije Šesto. Nakon uzbudljive predstave posjetili su Muzej iluzija te Arenu Centar. Ovaj izlet zavrijedili su učenici osmog razreda, a počastili su i naše vrijedne novinare. 


[OPŠIRNIJE]​Kreativni čitači
Valentina Blašković / datum: 4. 12. 2017. 11:59

Petaši su i ovog mjeseca pomno čitali i uživali u interpretacijama svojih lektirnih djela. Peti a razred čitao je Cankarevu zbirku pripovjedaka „Istina i ljubav“ i „Moj život“. Te su priče „strpali“ u vrećice i kao čarobnjaci iz šešira, vukli predmet po predmet pomoću kojega su prepričavali djelo.

Dok je 5.a prepričavao, 5.b se cijeli mjesec trudio osmisliti lutkarsku predstavu na temu Bajke o ribaru i ribici Aleksandra Sergejeviča Puškina. Lutke i kulise preplavile su učionicu Hrvatskoga jezika, a učenici i učiteljica zabavili su se pretvorivši učionicu u kazalište.

Ako želite pogledati video sa lutkarskom predstavom "Bajka o ribaru i ribici" kliknite na link kraj imena glumaca:

 • Katja, Stipe i Antonio R. LINK
 • Maja, David Š. i Patricija LINK
 • Leonarda, Viktoria i  Stipe LINK
 • Vanja, Ivana i Adela LINK 
 • Adela, David i Jurica LINK

Za pregledavanje fotogalerije svih radova kliknite OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje
Valentina Blašković / datum: 4. 12. 2017. 10:35

Dana 7. prosinca u 16:00 sati održat će se roditeljski sastanak za roditelje učenika 8. razreda na kojem će predstavnici Srednje škole Slunj prezentirati svoju školu. Na roditeljski sastanak pozvani su i učenici 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Stigli micro:bitovi u 6. razred!
Valentina Blašković / datum: 1. 12. 2017. 11:15

CARNet, Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih - IRIM i Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavili su veliki projekt PROMikro kojemu je cilj uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala. Mikroračunala tj. micro:bitovi stigli su danas i u našu školu i to učenicima 6. razreda koji su ih dobili na korištenje do kraja školske godine, te su se obvezali vratiti ih neoštećene. Edukaciju korištenja micro:bitovima smo započeli odmah na satovima Informatike, a učenici nastavljaju učenje i vježbanje kod kuće. Želimo im puno sreće u sastavljanju programa, izmišljanju igara i primjeni micro:bitova u svakodnevnom životu.   


[OPŠIRNIJE]„Mišica Milica – Mišje (ne)zgode u parku“
Jurijana Šebalj Mesić / datum: 30. 11. 2017. 14:04

Danas su se predstavnice Gradskog društva Crvenog križa Slunj i policajka iz PP Slunj družili s učenicama i učenicima 2. razreda kroz edukativnu radionicu prevencije trgovanja ljudima: „Mišica Milica – Mišje (ne)zgode u parku“.

Čitanjem priče, razgovorom i kroz igru učili su o ovoj ozbiljnoj temi. Razmatrali su niz opasnih situacija u kojima se mogu naći ako se susretnu s nepoznatom osobom, ali i niz postupaka kojima će se obraniti i reagirati u tom slučaju.

 


[OPŠIRNIJE]Poziv za organizaciju višednevne školske ekskurzije
Valentina Blašković / datum: 27. 11. 2017. 10:08

Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica objavljuje poziv za organizaciju višednevne školske ekskurzije učenika osmih razreda u južnu Dalmaciju. Poziv je otvoren do 6.12.2017. Pročitajte ga klikom na Opširnije pod Priloženim datotekama.


[OPŠIRNIJE]Rezultati međunarodnog online natjecanja Dabar 2017.
Valentina Blašković / datum: 24. 11. 2017. 20:01

Naša škola se ove školske godine po drugi put uključila u međunarodno online natjecanje Dabar. Odličan rezultat postignut je u kategoriji KiloDabar za učenike 5. i 6. razreda gdje je  sudjelovalo 4748 učenika. Među 20% najboljih u ovoj kategoriji je i učenica 5.b razreda Viktoria Rendulić. U kategoriji MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda od ukupno 4 298 sudionika izniman uspjeh ostvarili su Teo Hodak, Mihaela Magdić, Helena Hodak i Martina Čančar ušavši među 10% najboljih i tako osvojili Zlatnog Dabra. Odličan uspjeh ostvarile su i Marija Malkoč i Melissa Seferegić ušavši među 20% najboljih. Čestitamo Viktoriji, Teu, Mihaeli, Heleni, Martini, Mariji i Melissi, ali i svim učenika koji su sudjelovali i pozivamo ih na sudjelovanje i sljedeće godine na Dabru 2018.!


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 17. 11. 2017. 13:36

I ove godine učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika sa svojim učiteljima iskazali su poštovanje i zahvalnost vukovarskim i svim nedužnim stradalnicima Domovinskog rata. Obilježavanje su započeli kratkim govorom ravanteljice škole i minutom šutnje promišljajući o žrtvi Vukovara, ljubavi prema čovjeku i domovini.

Učenici su potom palili lampiona ispred škole i time pokazali da jedno malo upaljeno svjetlo može razbukati plamen ljubavi  i dobre u znak sjećanja na sve žrtve grada heroja i Domovinskog rata.

Foto-galeriju pogledajte klikom na fotografiju iznad!


[OPŠIRNIJE]Dabar - međunarodno online natjecanje
Valentina Blašković / datum: 17. 11. 2017. 11:51

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Ovaj tjedan je Tjedan Dabra i svi učenici 5. a, 5.b, 6., 7.a. 7.b i 8. razreda na satovima Informatike s učiteljicom Valentinom Blašković sudjelovali su u natjecanju organiziranom u pet kategorija:

 1. MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,
 2. MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,
 3. KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,
 4. MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda i
 5. GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Neovisno o kategoriji, učenici su rješavali 15 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te CARNet-a.

Foto-galeriju pogledajte klikom na fotografiju iznad!


[OPŠIRNIJE]Promjena u vremeniku pisanih provjera
Lukenda Andrea / datum: 14. 11. 2017. 11:54

NJEMAČKI JEZIK:

Odgađa se pisana provjera znanja 7.a razredu, koja je trebala biti 15. studenog, zbog obilježavanja Dana sjećanja. Pisana provjera održat će se 22. studenog

 

Odgađa se pisana provjera znanja 4. razredu u PŠ Drežnik Grad, koja je trebala biti održana 15. studenog, zbog zaostajanja u gradivu uslijed bolesti učiteljice i učenika. Pisana provjera održat će se 24. studenog


[OPŠIRNIJE]Vremenik natjecanja i smotri u 2018. godini
Valentina Blašković / datum: 13. 11. 2017. 17:48

Vremenik možete naći pod Opširnije u Priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave
Valentina Blašković / datum: 9. 11. 2017. 18:23

Osnovna škola Eugena Kvaternika, Rakovica objavljuje javni poziv za ponude organizacije škole u prirodi učenika četvrtih razreda u južnu Dalmaciju. Poziv je otvoren do 11. prosinca 2017. godine. Pročitajte ga klikom na Opširnije pod Priloženim datotekama.


[OPŠIRNIJE]Ponuda za organizaciju ekskurzije
Valentina Blašković / datum: 8. 11. 2017. 14:06

OŠ Eugena Kvaternika Rakovica objavljuje poziv za organizaciju višednevne školske ekskurzije učenika osmih razreda u južnu Dalmaciju. Poziv je otvoren do 24.11.2017. Pročitajte ga klikom na Opširnije pod Priloženim datotekama.


[OPŠIRNIJE]"Ne dvoji, za drugoga izdvoji!"
Antonia Bilen / datum: 8. 11. 2017. 14:00

I ove godine Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima provodio je jubilarnu 45. Solidarnost na djelu. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske.

Pod sloganom  „Ne dvoji, za drugoga izdvoji“, ova najveća akcija Hrvatskoga Crvenog križa bila je provedena diljem Hrvatske.
Financijska sredstva u našoj školi prikupljala su se putem novčanih bonova od pet i jedne kune.

Naši učenici prikupljali su također i materijalna dobra poput odjeće, obuće, školskog pribora i dr. Puno toga su donirali, a između ostalog prikupili su i novčani prilog u iznosu od 439,00 kn. 

Hvala Vam, draga djeco i roditelji, što ste u skladu sa svojim mogućnostima pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija!

Na fotografiji se nalazi mali dio onoga što su djeca odvojila od sebe za drugu djecu kojima je potrebno.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige u našoj školi
Valentina Blašković / datum: 7. 11. 2017. 13:42

Dana 14. studenoga u prostoru naše škole održat će se popodnevno druženje uz knjige, čaj i kekse s početkom u 16 sati. Svi su dobrodošli, a jedino što vam treba je vaša omiljena knjiga i dobro raspoloženje.


[OPŠIRNIJE]Priča jesenskog šešira - mjesečni projekt petaša
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 3. 11. 2017. 10:02

Kao gordi albioni u pozadini naše učionice Hrvatskoga jezika stoje, ni manje ni više nego, šeširi. No, to nisu obični šeširi - to su Šeširko, Crvenko, Jesenko, Mile Šumić i ostali veseli šeširi koji su nam krajem mjeseca listopada ispričali svoju priču. U školu su ih ponosno donijeli učenici petih razreda, a tijekom sata završili su na njihovim glavama. Potpunom preobrazbom za tren oka, šeširi su počeli pripovijedati - pripovijedati u prvoj osobi! Saznali smo njihove divne jesenske avanture i pustili ih na spavanje skoro pa zimskog sna. 

Sve šešire učenika petih razreda možete pogledati u učionici Hrvatskoga jezika u prizemlju.

 

Katarina Rendulić, učiteljica Hrvatskoga jezika 


[OPŠIRNIJE]Vježba evakuacije u PŠ
Lukenda Andrea / datum: 27. 10. 2017. 17:29

U OŠ u Drežnik Gradu uspješno je napravljena vježba evakuacije. Vatrogasci su brzo stigli na lice mjesta i svi smo mnogo toga naučili. 

Više fotografija pogledajte ovdje!


[OPŠIRNIJE]Posjet Policijskoj postaji Slunj i Rastokama
Jurijana Šebalj Mesić / datum: 25. 10. 2017. 15:00

Učenici Područne škole braće Pavlić u Drežnik Gradu i učenici 4. razreda OŠ Eugena Kvaternika posjetili su Rastoke i PP Slunj. Uz prirodne ljepote šireg zavičaja, upoznali smo prostorije policijske postaje, naučili otkrivati otiske prstiju i brojne druge aktivnosti u poslu jednog policajca. Uživali smo i puno toga naučili!

Učiteljica Marija Hazler


[OPŠIRNIJE]Napredne 'Internet of Things' tehnologije u hrvatskim školama
Valentina Blašković / datum: 18. 10. 2017. 19:45

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) pokreće novi projekt: Napredne ‘Internet of Things’ tehnologije u hrvatskim školama. U projekt su uključene 70 škola i drugih ustanova koje rade s djecom osnovnoškolske dobi i 30 koje rade s djecom srednjoškolske dobi. 

Unatoč velikom broju prijavljenih škola naša škola je izabrana te nakon Croatian Makers Lige i mBotova, STEM revolucije i Promikro projekta nastavljamo suradnju sa IRIM-om. Ovaj put IRIM nam donira naprednu IoT opremu (Arduino IoT MKR1000 s dodatnim senzorima) i organizira edukaciju za mentore u projektu. Za našu školu mentorica će biti učiteljica informatike Valentina Blašković.

Planirano trajanje projekta je u školskoj godini 2017./2018. Oprema koju naša škola dobije ostaje u našem vlasništvu ako sudjelujemo na aktivnostima projekta. Tokom godine otvorit će se dva pojedinačna natječaja za sudionike projekta. Natječaji omogućuju učenicama i učenicima razvijanje novih, kreativnih rješenja na temu natječaja. Osim natječaja krajem iduće školske godine organizirat će se veliki kolaboracijski projekt na kojima sve ustanove trebaju sudjelovati.

HVALA IRIM TIMU i veselimo se novim izazovima i zadacima!


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate
Valentina Blašković / datum: 18. 10. 2017. 19:09

U srijedu 18. listopada 2017. godine obilježili smo Svjetski dan kravate. Učenici predmetne nastave s učiteljicom likovne kulture Majom Pestak izradili su interaktivni pano na kojem su izložili tri velike pletene papirnate bijele kravate s pozivom učenicima da svojim crtežima ili potpisima sudjeluju u njihovu dizajniranju.            

Knjižničarka Maja Knežević Djak u školskoj knjižnici je učenicima 4. razreda pročitala ''Priču o kravati'' Božidara Prosenjaka. Učenici su saznali da  je kravata, koja se smatra izvornim hrvatskim odjevnim predmetom, nastala u 17. stoljeću. Sudjelovanjem hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu kravata se proširila čitavom Europom, a danas je u cijelom svijetu neizbježan odjevni predmet. Zajedno s učiteljicom Snježanom Pavlić četvrtaši su izrađivali straničnike za knjige u obliku kravate koje su izložili na panou u školskom holu.

Maja Knežević Djak, knjižničarka

Pogledajte cijelu foto-galeriju klikom na fotografiju iznad!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Antonia Bilen / datum: 18. 10. 2017. 17:00

PROMJENA U VREMENIKU PISANIH PROVJERA

8.a - POVIJEST


[OPŠIRNIJE]Mali vrtlari u akciji!
Jurijana Šebalj Mesić / datum: 17. 10. 2017. 15:00

17. listopada 2017. godine učenici Područne škole braće Pavlić su unutar izvannastavne aktivnosti  „Mali vrtlari“  posadili češnjak, kapulicu i zimsku salatu.  U ispomoć su im pristigli 2. i 4. razred wink


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige 2017.
Valentina Blašković / datum: 13. 10. 2017. 14:52

Kao i svake godine, od 15. listopada do 15. studenoga traje Mjesec hrvatske knjige. Ovogodišnja manifestacija posvećena je enciklopedistici. Detalje o događanjima diljem Lijepe Naše, pa i u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu, možete pronaći u programskoj knjižici. Do 28. listopada stignete riješiti i Nacionalni kviz za poticanje čitanja klikom na link. Više o samoj manifestaciji možete pronaći u brošuri pod priloženim datotekama ili klikom na sliku iznad ovog teksta.


[OPŠIRNIJE]PŠ Braće Pavlić, Drežnik Grad
Jurijana Šebalj Mesić / datum: 10. 10. 2017. 20:16

Mali vrtlari na djelu! 

Akcija branja krumpira i tikvica u našem vrtu!

Učiteljica Marija Hazler


[OPŠIRNIJE]Dan škole i Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ
Lukenda Andrea / datum: 9. 10. 2017. 19:36

Proslavili smo:
 radionicom: ISPECI MI KRUH!
 izložbom jesenskih plodova i kruha te starih alata – BOGATA JESEN…
 veselom priredbom za učenike – UČITELJICE ZA DJECU 
 izvanučioničkom nastavom – ŠETNJA DO KULE STAROG GRADA.

Više fotografija možete pogledati u foto-galeriji!

Učiteljica Jurijana Šebalj Mesić


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE 2017
Lukenda Andrea / datum: 9. 10. 2017. 18:36

      Danas je naša škola, OŠ Eugena Kvaternika u Rakovici proslavila svoj dan, a i učenici, učitelji, roditelji i gosti s njom. Naši učenici i učitelji priredili su prikladnu priredbu, recitiralo se, pjevalo, sviralo, glumilo. Predstavili smo naš školski list „EuGenij“, na kojem su marljivi novinari radili cijelu proteklu školsku godinu. Naši gosti mogli su vidjeti rad našeg 3D printera. Nakon priredbe velečasni don Goran Antunović blagoslovio je sve darove zemlje i zakuska je mogla početi. Nije se samo degustiralo, učenici naše škole obilježili su ovaj dan u sportskom duhu, natjecalo se u košarkaškim i nogometnim tehnikama. Unatoč lošim vremenskim prognozama, dan je ostao sunčan i topao. Dan škole kakav se može samo poželjeti.

Fotografije današnjeg dana možete pogledati OVDJE!, a sportski dio dana OVDJE!.


[OPŠIRNIJE]Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Valentina Blašković / datum: 9. 10. 2017. 09:25


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Valentina Blašković / datum: 5. 10. 2017. 06:43


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj "Volim mlijeko"
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 4. 10. 2017. 12:31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Četvrtaši su odučili svojim crtežima pokazati koliko je zajednički doručak obitelji važan. U sklopu kreativnog likovnog natječaja „Volim mlijeko“ narisale su Katarina Brajdić, Franka Rendulić i Barbara Hodak svoj idealan zajednički doručak s obitelji. Natječaj će biti završen 25. listopada 2017. godine, a rezultate očekujemo u prosincu. 

SRETNO CURAMA!

Snježana Pavlić, učiteljica razredne nastave


[OPŠIRNIJE]Pozivnica
Valentina Blašković / datum: 4. 10. 2017. 09:15


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU
Lukenda Andrea / datum: 2. 10. 2017. 10:33

 

Dana 20. rujna 2017. godine, mi osmaši, otputovali smo u Vukovar. U autobusu smo slušali pjesme i družili se, bilo nam je jako zabavno. Prvog dana posjetili smo Gradski muzej Vukovar i Muzej Vučedolske kulture. Drugoga dana posjetili smo Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - Put spasa, Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica 91., izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te Masovnu grobnicu Ovčara. Najzanimljivije i najtužnije bilo nam je u Vukovarskoj bolnici gdje je sve bilo namješteno kao u ratu. Prije povratka kućama sudjelovali smo u Školi mira te se natjecali na kvizu na kojem su naši učenici Teo Hodak i Marija Malkoč osvojili 2. mjesto.

Fotografije možete pogledati ovdje!

Mihaela Magdić, 8. r


[OPŠIRNIJE]Posjet župana Damira Jelića našoj školi
Autorizirani korisnik iz druge škole / datum: 30. 9. 2017. 09:26

Dana 28. rujna školu je posjetio župan Karlovačke županije Damir Jelić sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela, s ciljem upoznavanja s aktualnom situacijom i planovima razvoja triju općina na rubu županije; Plaškim, Saborskim i Rakovicom. Župan i suradnici su se u Rakovici zadržali u prostorima naše škole i prostoru općine, gdje su ih ugostili ravnateljica Vera Ljubanović Grdić i načelnik općine Franjo Franjković sa svojim suradnicima. 


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Lukenda Andrea / datum: 26. 9. 2017. 14:10

Svake godine, 26. rujna obilježava se Europski dan jezika. Ističe se važnost učenja i poznavanja stranih jezika, promicanja jezične i kulturne raznolikosti, te cjeloživotnog učenja. Učenici i učitelji naše škole također su obilježili su ovaj dan izradom plakata i ukrašavanjem panoa. U našoj školi uče se engleski i njemački jezik.

Glavna poruka: Jezične vještine su nužnost i pravo SVAKOGA!


[OPŠIRNIJE]Vježba spašavanja
Lukenda Andrea / datum: 26. 9. 2017. 14:00

Danas u 10:45 uspješno je provedena vježba spašavanja. Svi učenici i radnici škole brzo su napustili zgradu i promatrali vatrogasce u svom radu.  


[OPŠIRNIJE]Nove knjige u školskoj knjižnici
Valentina Blašković / datum: 22. 9. 2017. 08:36

Zahvaljujući financijskoj potpori Općine Rakovica naša školska knjižnica ove je godine bogatija za 116 svezaka u vrijednosti oko 8.000 kn. Uz lektirne naslove i stručnu literaturu za učitelje, nabavljeni su i neki novi popularni naslovi za mlade poput Gospođice Neću, Gorskog dnevnika Pauline P. ili Vidimo se na fejsu. Koji su sve novi naslovi svoj dom pronašli na policama knjižnice na vama je da otkrijete, a našim donatorima ovom prilikom od srca zahvaljujemo!

Knjižnjičarka Maja Knežević Djak


[OPŠIRNIJE]Bibliokombi i dalje putuje do naše škole!
Valentina Blašković / datum: 21. 9. 2017. 17:58

Knjižnica na kotačima i njezini putujući knjižničari redovito će nas posjećivati i ove školske godine:  svakoga drugog četvrtka od 12:30 do 14:30. 

Datumi dolaska bibliokombija u prvom polugodištu školske godine 2017./2018.: 7.9., 21.9., 5.10., 19.10., 2.11., 16.11., 30.11., 14.12. i 28.12. 

Iskoristite priliku i postanite član bibliobusa, a time i član Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić", za samo 20 kuna godišnje.


[OPŠIRNIJE]Zubna putovnica za učenike 6. razreda
Valentina Blašković / datum: 14. 9. 2017. 18:43

 

Poštovani roditelji,

​obavještavamo Vas da je Vaše dijete u školi dobilo obrazac "Zubna putovnica" koji je potreban za pregled kod doktora dentalne medicine.

Molimo Vas da svoje dijete odvedete na pregled prilikom kojeg će doktor dentalne medicine Vašeg djeteta ispuniti obrazac. Tijekom pregleda će utvrditi koliko zdravih, odnosno nezdravih zubi ima Vaše dijete, napravit će jedan preventivni postupak, ukoliko je moguće započet će se popravkom zubi te dati termin za sljedeći posjet. Ispunjeni obrazac će Vaše dijete donijeti nadležnom školskom liječniku. Kako bi usna šupljina i zubi ostali što duže zdravi potrebno je odlaziti redovito na preglede kod doktora dentalne medicine, svakodnevno četkati zube i izbjegavati prekomjerno uzimanje slatkiša i gaziranih pića.

Detaljnije infomacije o samom pregledu te izboru doktora dentalne medicine možete dobiti putem kontakt broja koji se nalazi na obrascu "Zubna putovnica".

S poštovanjem.


[OPŠIRNIJE]RASPORED SATI
Daniela Orlović / datum: 1. 9. 2017. 07:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi naši učenici,

Zbog iznenadnog odlaska učiteljice Informatike Daniele Orlović na rad u drugu školu došlo je do izmjene rasporeda.

U privitku se nalaze novi rasporedi sati za razrednu i predmetnu nastavu.
Nastava počinje u ponedjeljak 4. rujna po zadanom rasporedu.
Ponesite svoje udžbenike i bilježnice.


[OPŠIRNIJE]Početak nove školske godine
Daniela Orlović / datum: 24. 8. 2017. 10:46

Dragi učenici, poštovani roditelji!

U ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine počinje nova 2017./2018.  školska  godina.

Vjerujem da ste se odmorili i poželjeli škole. Nastava počinje u 8:sati prema rasporedu koji će biti također dostupan, a prijevoz učenika je po ustaljenom redu vožnje.

Molim roditelje da učenicima od 1. do 4. razreda pripreme kućne šlapice koje su obvezne za vrijeme boravka učenika u školi.

Također podsjećam da se obrati pozornost na Socijalni program općine Rakovica kako bi pravodobno mogli dostaviti potrebnu dokumentaciju i eventualno ostvariti svoja prava na subvencioniranje prehrane učenika u školi.

U očekivanju skorog viđenja srdačno vas pozdravljam.

Ravnateljica:

Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]Pomoć za plaćanje troškova prehrane učenika osnovne škole
Daniela Orlović / datum: 24. 8. 2017. 10:30

Poštovani roditelji,

U priloženom dokumentu objašnjeni su uvjeti za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu za učenike OŠ Eugena Kvaternika Rakovica iz Socijalnog programa za 2017. godinu Općine Rakovica.


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ pomoćnici u nastavi
Daniela Orlović / datum: 18. 8. 2017. 16:50

REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica
Rakovica 95, 47245 RAKOVICA

KLASA: 110-01/17-01/08
URBROJ: 2133-38-17-1

Rakovica, 18. 8. 2017.

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Područni ured Karlovac
Ispostava Slunj
Tel./fax: 047 777 227 

PREDMET: Objava natječaja

                     - traži se 18.8. 2017.

Na temelju članka 107. stavka 8. Zakona  o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08) i Zakona o izmjenama i dopunama  Zakona  o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14. i 17/2017.)  Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica raspisuje

NATJEČAJ

       za popunu radnog mjesta   pomoćnika/ice u nastavi -3 izvršitelja/ice:

     - 2 izvršitelja/ice, nepuno određeno radno vrijeme - 25  sati tjedno

     - 1 izvršitelj/ica, nepuno određeno radno vrijeme - 20  sati tjedno

Uvjeti: Pomoćnik u nastavi mora biti osoba koja ima minimalno srednjoškolsko

                      obrazovanie, te da protiv te osobe nije pokrenut kazneni postupak.

Uz zamolbu kandidati su dužni  priložiti:

- životopis,

- domovnicu,

- dokaz o stručnoj  spremi,

-  uvjerenje o nekažnjavanju.

Prijave s potrebnom dokumentacijom poslati na adresu: OŠ Eugena Kvaternika Rakovica, Rakovica 95, 47245 RAKOVICA, u roku osam dana od objave natječaja.

                                                                                                Ravnateljica:

Vera Ljubanović Grdić


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju